Într-o sală de operaţie din sudul Braziliei, Anthony Kulkamp Dias, 33 de ani, a interpretat printre altele şi celebra Yesterday a celor de la Beatles.

În urmă cu trei luni, brazilianul a fost diagnosticat cu tumoare pe creier  iar neurochirurgii au hotărât să intervină folosind o tehnică nouă: pacientul rămâne conştient pe parcursul intervenţiei, iar specialiştii pot astfel să monitorizeze mai bine activitatea cerebrală şi să reducă riscul leziunilor cu efecte dramatice pentru pacient. Au hotărât totodată să-i permit bolavului să

"De-a lungul celor două zile în care am discutat detaliile intervenţiei, medicul mi-a spus că ar fi interesant să cant la chitară, mai ales că fac treaba asta de peste 20 de ani", a povestit Anthony Dias, care a interpretat şase melodii, cu voce joasă şi multe pauze. Spectacolul l-a ajutat să se gândească la lucruri frumoase, măcar pentru câteva momente.

Anthony Dias, pacient: "Cântând, am folosit mai multe zone din creier în acelaşi timp, cele responsabile pertru vorbire, memorie, coordonare."

Microrecitalul a fost foarte apreciat de medici. Unul dintre ei chiar a cerut un bis, la finalul unei melodii din folclorul brazilian.