Alexandru Grădinaru a decedat azi noapte la doar 19 ani. Grădinaru s-a accidentat grav pe 31 martie, în meciul dintre  CSU Aurel Vlaicu Arad – CSM Ştiinţa Baia Mare. Alexandru Grădinaru a suferit o leziune medulară la nivelul vertebrelor C4-C5, iar în ultimele patru luni a fost a fost internat în mai multe clinici din ţară.
Au vrut să-l ducă în străinătate
Familia, sportivi de la mai multe cluburi, dar şi oameni de rând au donat diverse sume de bani, părinţii rugbystului sperând că în cele din urmă vor putea să-l ducă la o clinică din străinătate.
"În această dimineaţă, Alexandru Grădinaru, numai un copil, a cedat în lupta pentru viaţă şi a plecat dintre noi într-o lume, unde poate nu va mai fi împiedicat de diferite sisteme să-şi atingă ţelurile", se arată în anunţul postat pe site-ul dedicat fostului rugbyst, alexandrugradinaru.com.
“În contextul unei bronhopneumonii mixte (fungice şi bacteriene) galopante, neresponsivă la tratament, venită pe fondul general cunoscut (leziune medulară completă C4 post-traumatică)  al lui Alexandru Gradinaru azi la ora 5.40 a survenit un stop cardio-respirator. Acesta nu a mai putut fi resuscitat în pofida eforturilor medicilor ATI-işti orădeni. Acum, corpul neînsufleţit al lui Alexandru se află la serviciul de Medicină Legală Oradea pentru autopsie”, a declarat Alin Popescu, medicul coordonator al Federaţiei Române de Rugby.
"Stejarii" vor purta doliu

„Moartea lui Alex ne provoacă o imensă suferinţă. Suntem alături de familia îndurerată. Încercam să îl aducem pe Alex la un spital din Bucureşti, dar din păcate nu mai este cazul. Medicii nu au mai putut face nimic în această dimineaţă pentru Alexandru”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

Întreg rugbyul românesc şi Federaţia Română de Rugby sunt alături de familia Grădinaru, căreia îi vor oferi tot sprijinul în aceste momente grele.

Sâmbătă, înaintea meciului contra Tunisiei, se va ţine un moment de reculegere în memoria lui Alex Gradinaru. Jucătorii români vor evolua cu banderole negre pe braţ.