Evenimentul Zilei > Social > A murit inventatorul casetei audio. Care a fost marele regret al olandezului Lou Ottens
A murit inventatorul casetei audio. Care a fost marele regret al olandezului Lou Ottens

A murit inventatorul casetei audio. Care a fost marele regret al olandezului Lou Ottens

Lou Ottens, inginerul olandez care a inventat caseta audio, a murit la vârsta de 94 de ani.

A murit inventatorul casetei audio! Olandezul a contribuit la dezvoltarea tehnologiei pentru CD (compact disc), care avea să se impună rapid.

A murit inventatorul casetei audio. Peste 100 miliarde de casete audio vândute în lume

Invenţia lui Ottens a transformat felul în care oamenii au ascultat muzică, arată News.ro. În ultimii ani acest suport a cunoscut chiar o revenire în preferințele publicului. Se estimează că, în întreaga lume, au fost vândute 100 de miliarde de casete audio de când au fost introduse pe piaţă în anii 1960.

Inginerul a încetat din viață în oraşul său natal, Duizel, weekend-ul trecut, a anunţat săptămâna aceasta familia lui, scrie BBC. În 1960, el a devenit şeful departamentului de dezvoltare de produs al companiei Philips. Împreună cu echipa sa a dezvoltat caseta audio. În 1963, aceasta a fost prezentată în premieră la târgul pentru electronice Berlin Radio şi foarte curând a devenit un succes mondial.

Lou Ottens regretă că nu a creat el walkman-ul

Apoi Ottens a reuşit să semneze un contract cu Philips şi Sony. Invenţia sa a fost patentată, după ce mai multe companii japoneze au reprodus-o în diverse forme.

La a 50-a aniversare a creaţiei lui, Ottens a declarat pentru revista Time că ceea ce a creat a reprezentat o „senzaţie” din prima zi. Lou Ottens a fost implicat şi în dezvoltarea CD-ului, iar peste 200 de miliarde de astfel de discuri au fost vândute până astăzi în lume.

În 1982, când Philips a prezentat un CD player de serie, el a spus: „De acum, casetofonul convenţional este depăşit”. El s-a retras 4 ani mai târziu. Chestionat în legătură cu cariera sa, Ottens a spus că cel mai mare regret al său este că Sony, şi nu Philips, a creat walkman-ul, iconicul dispozitiv audio.

Casetele audio au revenit în preferințele melomanilor în ultimii ani. Mai mulți artiști de referință precum Lady Gaga sau The Killers au lansat albume pe acest suport. Mai notează BBC..Potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie vânzarea de casete audio a crescut cu 103% în prima jumătate a lui 2020, comparative cu aceeași perioadă din 2019, Și peste Ocean, industria casetelor audio cunoaște un reviriment. Vânzările au crescut cu 23% în 2018 comparativ cu anul anterior.