Evenimentul Zilei > Politica > A murit îngheţat sub privirile trecătorilor, care au crezut că era beat
A murit îngheţat sub privirile trecătorilor, care au crezut că era beat

A murit îngheţat sub privirile trecătorilor, care au crezut că era beat

Un bătrân de 68 de ani din Cluj-Napoca a murit sub ochii nepăsători ai mai multor angajaţi ai unor fi rme, care au crezut că au de-a face cu un alcoolic. Moartea lui Vasile Cătinaş este privită de familie ca una suspectă.

Bătrânul a fost găsit miercurea trecută, în jurul orei 14.00, de către un român care s-a stabilit în Italia.
Era inconştient, căzut cu faţa în zăpadă. "Am venit cu maşina la atelierul auto. La un moment dat, pe proprietatea vecină, într-o râpă, am văzut un bărbat căzut la pământ. Am alergat spre el şi încă era viu, mai mişca, dar nu era conştient. Era cu faţa în zăpada, cu burta goală, tot pe zăpadă, desculţ, dar nu era băut. Când l-am întors, avea urme de răni la un ochi iar la doi metri, erau urme de sânge", povesteşte Călin Şuşman. Acesta mai spune că după câteva zile a fost chemat la Poliţia Cluj, pentru audieri.
"Nu mai înţeleg ce fel de oameni am ajuns să fim. Mi-au spus de la Poliţie că mai mulţi angajaţi ai unor firme din zonă l-au văzut pe bătrân încă de la ora 11.30, dar nu au sunat la 112 pentru că au crezut că omul e beat", a mai spus Călin Şuşman.
Familia are suspiciuni
În momentul în care medicii au ajuns la Vasile Cătinaş, temperatura corpului acestuia era de 22 de grade, semn că a zăcut mult timp în zăpadă. Bătrânul a fost transportat la spital, dar a decedat în cursul serii de luni. Poliţiştii care se ocupă de anchetă susţin că acesta a murit din cauze naturale.
Ceea ce nu au putut explica poliţiştii este cum a ajuns Vasile Cătinaş în râpa respectivă. Surse din Poliţia Cluj susţin că acesta avea un conflict mai vechi cu un vecin şi că această pistă va fi verificată în zilele următoare.
Fiica lui Cătinaş, Oana Gornescu, spune că are mari dubii în legătura cu moartea tatălui ei. "Tata nu avea boala Wilson cum spun cei de la Poliţie. În dimineaţa respectivă, între ora 9 şi 10 a fost în oraş, ca să îşi facă ochelari. Mă întreb de ce era pata de sânge şi de ce nimeni nu a sunat la 112? Avem multe semne de întrebare", spune Oana Gornescu.
În momentul în care medicii au ajuns la Vasile Cătinaş, temperatura corpului acestuia era de 22 de grade, semn că a zăcut mult timp în zăpadă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: