Evenimentul Zilei > Politica > A murit în ziua în care s-a vindecat de Covid -19! Ludovic Orban și PNL sunt în stare de șoc
A murit în ziua în care s-a vindecat de Covid -19! Ludovic Orban și PNL sunt în stare de șoc

A murit în ziua în care s-a vindecat de Covid -19! Ludovic Orban și PNL sunt în stare de șoc

Un cunoscut om politic din județul Olt a murit în cursul zilei de sâmbătă, în urma unui infarct miocardic masiv, chiar în ziua în care s-a externat din spital.

Dragos Turcitu avea 43 de ani și a fost externat sâmbătă, de la Spitalul Județean Olt, unde a fost internat după ce a fost infectat cu temutul coronavirus chinezesc.

Medicii i-au făcut lui Turcitu două teste, consecutiv, la două zile, care au ieșit negativ, astfel că au decis să îl externeze. Când a ajuns acasă, Turcitu a făcut o baie caldă, după care a început să se simtă rău, acuzând dureri în mâna stângă, semn clar al unui infarct, după care a murit subit.

Turcitu avea 43 de ani și era tatăl a doi copii. El a fost un cunoscut politician în cadrul PNL Olt, fiind la un moment dat director al Direcției al Direcției de Pază Olt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt. El a fost membru PRM, PUNR și mai apoi PNL, fiind numit politic în această funcție de conducere. În ultima vreme, Turcitu era angajat la Direcția Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Medicii legiști vor face autopsia și vor stabili dacă infarctul s-a instalat ca urmare a formării de cheaguri de sânge, consecință a bolii Covid19 sau este vorba despre o altă cauză. Este foarte probabil ca medicii de la Spitalul din Olt să nu îi fi administrat lui Turcitu medicamente care să împiedice formarea de cheaguri, care pot duce la blocarea arterelor inimii sau la embolii pulmonare.

Medicii din New York care tratează pacienți cu Covid-19 au observat cheaguri de sânge la mulți tineri infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2 în formele incipiente ale bolii și riscuri de accident vascular cerebral (AVC), o anomalie care i-a determinat să elaboreze un protocol special pentru subțierea sângelui. Încă de la finalul lunii martie, când spitalele din New York au început să se umple de pacienți cu Covid-19, medici din diferite specialități au observat semne de îngroșare a sângelui și de formare de cheaguri în multe organe ale pacienților.

În urma analizelor, medicii au observat că formarea de cheaguri reprezintă unul dintre efectele alarmante ale infecției cu SARS-CoV-2. Neurochirurgii s-au confruntat cu o creștere a numărului de cazuri de AVC din cauza cheagurilor de sânge la pacienți tineri, din care peste jumătate au fost testați pozitiv cu coronavirus.

“Este frapant în ce măsură această boală generează formarea de cheaguri”, a explicat dr. J Mocco, neurochirurg la Mount Sinai, citat de Reuters.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: