A murit Gerry Rafferty, părintele "Baker Street"

A murit Gerry Rafferty, părintele "Baker Street"

Cântăreţul scoţian Gerry Rafferty, renumit pentru melodii precum "Baker Street" sau "Stuck in the Middle With You", a murit ieri, la vârsta de 63 de ani, după o suferinţă îndelungată.

Informaţia a fost confirmată astăzi de către agentul său. Rafferty, care suferea din cauza dependenţei de alcool, a murit în reşedinţa sa din sudul Angliei, unde locuia împreună cu fiica sa, Martha.

Single-ul lui Gerry, "Baker Street" - cunoscut în întreaga lume datorită extraordinarului solo de saxofon  - a reuşit performaţa de a urca, în 1978, pe locul al treilea în topul britanic şi pe locul doi în cel american. Melodia se bucură şi acum de succes, fiind difuzată intensiv la posturile de radio.

Un alt cântec care îi poartă semnătura şi care a avut recunoaştere internaţională a fost "Stuck in the Middle With You", compusă în 1972, în perioada în care Rafferty cânta în trupa Stealers Wheel. Piesa a fost inclusă de regizorul Quentin Tarantino în coloana sonoră a filmului "Reservoir Dogs", fiind vândută în peste un milion de exemplarare în întreaga lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimii ani, Rafferty s-a luptat din greu cu dependenţa de alcool şi a urmat un tratament intensiv pentru bolile ficatului. În februarie 2009, el i-a asigurat pe fani că se află într-o bună stare de sănătate, încercând astfel să pună capăt informaţiilor furnizate presei de către unul dintre foştii săi colegi de trupă, care afirma că acesta ar fi bolnav. Mai târziu, în acelaşi an, Gerry a lansat ultimul său album, "Life Goes On".

În ciuda divergenţelor permanente pe care le-a avut cu prea, Rafferty a fost caracterizat de către cei care l-au cunoscut drept o persoană reţinută, modestă, care a încercat tot timpul să se ţină departe de orice scandal.