“Puţine informații se scurg despre „liderul suprem” nord-coreean care, conform ipotezelor, ar fi murit sau se odihnește într-o vilă de lux.

În era coronavirusului, Kim Jong-un a obținut un nou succes. „Liderul suprem” din Coreea de Nord a furat întâietatea virusului pe internet în acest weekend, când zvonurile despre starea sa de sănătate au fost extrem de numeroase, relatând frânturi de informații scurse din „regatul izolat”, incitând redacţiile ziarelor, dar lăsând în gardă experții din Seul.

Garnitura trenului blindat al moștenitorului singurei dinastii „comuniste” de pe planetă a ajuns în gara Wonsan, la intrarea în luxosul său complex de pe coasta de est a țării, pe 21 aprilie, relatează foarte seriosul site american 38 Nord.

„Prezența acestui tren nu indică nimic despre starea de sănătate a liderului, dar dă greutate știrilor care susțin că, în prezent, Kim se află într-un resort de elită de pe coasta de est”, explică analiștii experimentați ai site-ului, care au privit cu atenție imaginile surprinse de sateliții care scanează în mod obișnuit teritoriul Coreii de Nord.

Garnitura grea, pe care o iubea tatăl său, Kim Jong-il, este staţionată la intrarea în gara privată a acestui complex ultrasecurizat cu nouă vile luxoase, cu ferestre acoperite de storuri groase cu vedere spre Pacific și portul în care se află iahtul lui Kim.

Acest indiciu nu întăreşte ipoteza prezentată săptămâna trecută de Daily NK, un site al transfugilor nord-coreeni cu sediul în Seul, potrivit căruia liderul de 30 de ani se află într-un spital ultrasecurizat din Hyang San, în centrul țării, decedat după o operație pe cord.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE