El a încercat să se sinucidă, în urmă cu o săptămână, în arestul Poliției Mehedinți și se afla în stare gravă la ATI, în comă de gradul 4. Turnagiu a vrut să se spânzure cu tricoul în celula din arestul IPJ Mehedinți, unde era reținut, dar a fost descoperit de polițiști la timp.

„În această după-amiază, un bărbat pe numele căruia exista un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile şi se afla în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Politiei Judetean Mehedinți a încercat sa se sinucidă, folosindu-se de obiectele vestimentare. Acesta a fost descoperit de polițiști, care i-au acordat primul ajutor pana la sosirea echipajelor medicale. În acest moment, cel în cauza a fost transportat la o unitate medicală, fiind sub paza şi supravegherea polițiștilor”, au informat atunci autorităţile, scrie observatornews.ro.

Ion Turnagiu se afla în arestul IPJ Mehedinţi din 13 iunie. El a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dârvari.

El a fost acuzat de tentativă de omor după ce a aruncat cu benzină pe o tânără de 17 ani și i-a dat foc. Fata îl acuzase de viol și agresiune sexuală. În momentul în care a fost prins de polițiști și dus la audieri, bărbatul a spus că nu vrea să facă declarații, menționând că nu a mai mâncat de 4 zile și că este foarte supărat de plângerea făcută de fată pe numele său. În cele din urmă și-a recunoscut faptele.

Tânăra se află în stare foarte gravă, într-un spital din Bucureşti.

Bărbatul de 45 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1994, pentru cinci crime, dar a fost eliberat condiţionat din detenție în 2019, printr-o hotărâre a tribunalului Mehedinţi.