Evenimentul Zilei > Social > A murit actorul din „Ironia Sorții”. Filmul a făcut senzație în România
A murit actorul din „Ironia Sorții”. Filmul a făcut senzație în România

A murit actorul din „Ironia Sorții”. Filmul a făcut senzație în România

Andrei Miagkov, monstrul sacru al cinematografiei sovietice, a murit la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut reprezentanții Teatrului Anton Cehov din Moscova unde actorul continua să joace. Miagkov a fost eroul principal al unui film extrem de îndrăgit și în România. E vorba de "Ironia sorţii",

A murit actorul din „Ironia Sorții” . În ciuda nenumăratelor compromisuri făcute regimului comunist , cinematografia sovietică se mai bucură, chiar și astăzi, de interesul publicului matur din România.

În mare măsură, acest interes se explică prin câteva producții extrem de reușite. Nu e vorba numai de faimoasele „Gară pentru doi” sau „Moscova nu crede în lacrimi”, ci și de „Ironia sorții”, un film despre care sunt sigur că mulți dintre dumnevoastră vă mai amintiți.

A murit actorul din „Ironia Sorții”

În Rusia, filmul a intrat în tradițiile sărbătorile de iarnă. Așa cum, în România, Pro TV difuzează „Singur acasă” de Crăciun, în Rusia pe 31 decembrie e programat filmul „Ironia Sorții”.


Avertismentul Stăpânilor Lumii! Războiul e „mai probabil ca niciodată”


În speranța că vă voi stârni curiozitatea, am să vă povestesc ideea năstrușnică de la care pleacă filmul, mai ales că îl puteți găsi pe youtube cu subtitrare în limba engleză.

După o beție cruntă cu prietenii la Moscova, personajul interpretat de Andrei Miagkov se trezește tocmai la Leningrad (Sankt Petersburg).

E cam mahmur, așa că nu-și dă seama că e în alt oraș. Așa că se duce la adresa sa, care corespundea întocmai. Găsește și imobilul și un apartament identic cu al său. Are. însă, și o surpriză.


Elita UE, vaccinată în centre speciale. “Oamenii sunt vaccinați pe loc”


Un alt rol emblematic a fîcut Andrei Miagkov în melodrama Romanță la birou. E vorba de povestea unui angajat al unui institut  care încearcă să-și seducă șefa pentru a obține un nou loc de muncă. Regizate de Eldar Riazanov, aceste două lungmetraje au fost printre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei sovietice.

Din 1977, Andrei Miagkov și-a continuat cariera la Teatrul de Artă Anton-Cehov din Moscova, unde a și pus în scenă două piese. În 2007, actorul și-a reluat cel mai faimos rol într-o continuare a filmului Ironia Sorții

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că președintele Vladimir Putin va transmite în curând condoleanțele rudelor „unui imens artist popular”. Născut în 1938 în Leningrad, actorul a trecut în copilăria sa prin experiența teribilă a blocadei din timpul celui de-al doilea război mondial, scrie Le Figaro.

Bill Gates a devenit comisarul cu propaganda al Chinei. Ce interes are?

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.