Evenimentul Zilei > International > A început lupta pentru fotoliul de președinte al SUA. Propunere șocantă a candidatului Kanye West
A început lupta pentru fotoliul de președinte al SUA. Propunere șocantă a candidatului Kanye West

A început lupta pentru fotoliul de președinte al SUA. Propunere șocantă a candidatului Kanye West

Rapperul Kanye West a anunțat pe Twitter, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite, că va candida la alegerile prezidențiale americane din 2020.

Kanye West, un susținător vocal al președintelui Donald Trump, a hotărât să îi devină rival în alegerile prezidențiale din 2020.

El își va declara oficial candidatura într-o ceremonie care va avea loc la Wisconsin.

Rapperul a depus acum documente în șapte state în încercarea sa de a deveni următorul ocupant al Biroului Oval de la Casa albă.

Astfeol, rapperul va efectua mai multe deplasări în campania electorală în Oklahoma, Illinois, Missouri, Arkansas, Vermont, Virginia de Vest și acum Wisconsin.

Potrivit analiștilor politici americani, drumul către Casa Albă se va confrunta cu o serie de obstacole, deoarece el a ratat deja termenul limită pentru a fi votat în Carolina de Sud, iar o instanță din New Jersey a decis marți că semnăturile din petiția sa de a fi pe buletinul de vot  sunt nevalide.

Avocatul electoral, Scott Salmon, a depus contestația lui West săptămâna trecută, acuzând campania rapperului că are semnături nevalide.

„Literalmente, fiecare semnătură de acolo provenea de la aceeași persoană”, a spus Salmon pentru Fox News.

„Semnături care erau semnături identice în mod clar, unde numele semnat nu se potrivește cu numele tipărit, unde exista un nume, dar nici un prenume, unde includea o adresă de stradă, dar, niciun oraș”, a adăuga Salmon.

Rămâne de văzut dacă va face o apăsare pentru a primi votul în state precum Ohio, cu un termen limită pentru depunerea de miercuri.

Campania prezidențială fost plină de controverse încă de la început, în timp ce mulți oameni pun la îndoială starea lui mentală în urma unei numeroase mesaje pe Twitter și apariții stânjenitoare în ultimele săptămâni.

Cel mai recent, West a cerut avortul în comunitatea neagră.

„Am plâns la gândul de a avorta primul meu născut și toată lumea era atât de preocupată de mine … Sunt preocupat de lumea care crede că nu ar trebui să plângi pentru acest subiect”, a scris vineri Kanye West, potrivit foxnews.com