Evenimentul Zilei > International > A fost UMFLAT pericolul Ebola? Bolnavii se vindecă în serie
A fost UMFLAT pericolul Ebola? Bolnavii se vindecă în serie

A fost UMFLAT pericolul Ebola? Bolnavii se vindecă în serie

Contaminate cu virusul Ebola după ce au îngrijit un pacien liberian, care a decedat ulterior, cele două infirmiere de la Presbyterian Hospital din Dallas, s-au vindecat.

Familia lui Amber Vinson, cea de-a doua îngrijitoare a pacientului liberian Thomas Eric Duncan, a informat că tânăra de 29 de ani nu mai prezintă semnele maladiei. Ea va fi transferată la Emory,o clinică specializată din Atlanta.

„Am înnebunit de bucurie când am văzut ultimul raport medical”, a mărturisit mama lui Amber, Debra Barry.

Cealaltă îngrijitoare a liberianului Duncan este Nina Pham este de asemenea într-o stare stabilă. Institutului din Maryland a informat marți că „starea se sănătate a Ninei Pham, transferată la clinica noastră pe 16 octombrie s-a ameliorat și acum este bună”.

Tot marți, un cameraman al canalului american NBC, care fusese contaminat cu Ebola în Liberia a fost și el declarat vindecat de către clinica din Nebraska unde era internat.

A fost umflat pericolul Ebola? Cu o săptămână în urmă, când Amber Vinson a fost transferată la clinica din Dallas, pe aeroportul din capitala Texasului a fost surprinsă o imagine uluitoare care a făcut înconjurul lumii: infirmiera și cei care o transportau purtau combinezoane de protecție, cu excepția unui bărbat care nici măcar mască de gură nu avea.

Autoritățile aeroportului au bâlbâit o explicație jenantă că respectivul era supervizor și, potrivit protocolului, nu purta combinezon ca să nu-i fie jenată vederea și să-i poată dirija pe ceilalți. Identitatea bărbatului a fost păstrată sub tăcere și nici nu s-a spus dacă el a fost supus unui control sau unei carantine.

Straniu este că și la transportul celeilalte asistente a apărut un individ fără costum de protecție: nu un angajat al aeroportului, ci un cadru medical!

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: