Evenimentul Zilei > Social > A fost descoperit dușmanul bărbaților. Nimeni, dar absolut nimeni, nu se aștepta
A fost descoperit dușmanul bărbaților. Nimeni, dar absolut nimeni, nu se aștepta

A fost descoperit dușmanul bărbaților. Nimeni, dar absolut nimeni, nu se aștepta

Un studiu recent a descoperit că fast food-ul determină scăderea aproape imediată a testosteronului.
Un nou studiu a descoperit că bărbații supraponderali care mănâncă fast-food au de-a face cu o scădere imediată a nivelului de testosteron, ceea ce afectează capacitatea lor de a se reproduce.
Consumul unei mese rapide și bogate în grăsimi a produs o scădere de 25%  a testosteronului în sângele bărbaților supraponderali în decurs de o oră de la consum.  Studiul, realizat în comun de către Universitatea Flinders și UniSA, a relevat, de asemenea, că nivelurile au rămas scăzute până la patru ore. 

La bărbații slabi nu s-a găsit nicio legătură între consumul de fast-food și nivelul de testosteron

Cercetătorii au spus că descoperirea ar trebui să sune alarma pentru bărbații supraponderali care se gândesc să devină tați, pentru că cercetările existente leagă deja obezitatea de infertilitatea bărbaţilor. „Dacă bărbaţii mănâncă mese rapide și bogate în grăsimi la fiecare câteva ore, vor avea un nivel constant scăzut de testosteron și o calitate slabă a spermatozoizilor” , a spus profesorul Tremellen.  „Dar asta nu înseamnă că este vorba doar de a pierde în greutate, ceea ce mănânci, asta este problema”, a mai spus cercetătorul, potrivit dailymail.