Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost demolat „Templul fotbalului românesc”
A fost demolat „Templul fotbalului românesc”

A fost demolat „Templul fotbalului românesc”

Demolarea stadionului „Steaua”, din Complexul Sportiv Ghencea, a început ieri. În locul arenei pe care și-a disputat meciurile formația „roș-albastră” va fi construit un stadion ce va intra în programul Campionatului European din 2020.

Aici se vor antrena unele dintre echipele care vor ajunge în România. Instalația de nocturnă a stadionului a fost demontată și-i va fi returnată lui Gigi Becali, finanțatorul formației FCSB.

Arena Stelei a fost construită în intervalul august 1973 – martie 1974, iar prima partidă jucată aici a fost amicalul pe care „militarii” l-au disputat cu iugoslavii de la OFK Belgrad (2-2), la data de 9 aprilie 1974.

De-a lungul timpului, suporterii steliști au botezat arena: „Templul fotbalului românesc”. Inițial, a avut o capacitate de 32.000 de locuri, iar în 1991, după montarea scaunelor s-a ajuns la 28.365. Arena a fost renovată în 1996, într-o perioadă în care în Ghencea își disputa partidele și echipa națională a României.

După conflictul dintre Gigi Becali și reprezentanții MApN, finanțatorul FCSB a fost nevoit să-și mute echipa pe „Arena Națională”. Ultima partidă jucată aici a fost Steaua – FC Viitorul (4-1), la data de 15 martie 2015.