A ieșit scandal în ședința ținută de Partidul Social Democrat (PSD), marți după-amiază. Liderii formațiunii politice au decis să-i excludă pe cei care au absenatat la votul moțiunii de luni. Patru nume au fost îndepărtate din PSD. Este vorba despre Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și de senatorul Roxana Pațurcă.

A scăpat Carmen Dan, fost ministru de Interne, care a motivat că stă în izolare, după ce mama ei a fost confirmată cu coronavirus. Între timp, Rozana Pațurcă s-a regrupat și a decis să se alăture marelui rival al PSD-ului: Partidul Național Liberal. Senatoare s-a înscris în PNL, conform Realitatea Plus. Vestea a fost dată de Daniel Fenechiu, liderul de grup al partidului.

În urmă cu două săptămâni, Roxana Pațurcă lansa un mesaj critic spre partidul în care abia s-a înscris.

„PSD ramane alaturi de pensionari si sustine majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie. Desi PNL se opune cu toata forta politica majorarii pensiilor, PSD ramane acelasi partid care este aproape de oameni si aproape de toti romanii care isi fac sau si-au facut datoria fata de tara.

(…) PNL nu are voie sa spuna ca ‘nu sunt bani de pensii’ atat timp cat au gasit bani pentru tunurile financiare date in timpul pandemiei sau atat timp cat au gasit bani pentru plata la suprapret a mastilor si dezinfectantilor.

PNL nu are voie sa spuna ca ‘nu sunt bani de pensii’ atat timp cat au bani pentru clientela politica si au bani pentru a promite primarilor din cadrul tuturor partidelor fonduri nelimitate pentru comunele lor daca vor trece la PNL.

Nu pensionarii sunt cei care trebuie sa deconteze afacerile PNL si tunurile financiare ale politicienilor liberali. Pensionarii sunt cea mai asuprita categorie sociala, dar o categorie care si-a facut datoria fata de societate si fata de tara. Din acest motiv PSD va face scut in jurul acestora in Parlament si le va apara drepturile castigate prin lege”, spunea senatoare.

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Domnul Potor, domnul Rădulescu și doamna Carmen Dan. Dacă tot forțăm așa lucrurile am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, afirma Marcel Ciolacu, luni, legat de oamenii care nu au venit să voteze moțiunea.