Evenimentul Zilei > Actualitate > A evadat dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani | VIDEO
A evadat dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani | VIDEO

A evadat dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani | VIDEO

Lordul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman din Mexic a reuşit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani, a anunţat guvernul duminică, transmite AFP.

"El Chapo" a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de duşuri din închisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitală, după care a dispărut, "evadarea sa fiind confirmată", a indicat, într-un comunicat, Comisia Naţională de Securitate, potrivit Agerpres.

"După ce s-a constatat că el nu a mai apărut", a fost declanşată alarma, "evadarea sa fiind confirmată", se arată în comunicat. 


Şoferii din toată lumea vor ÎNNEBUNI! Cu siguranţă îţi vei dori să ai aşa ceva | VIDEO

 "Au fost lansate operaţiuni de căutare în zonă, precum şi pe drumurile din statele vecine", a    precizat Comisia Naţională de Securitate. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate. 

 

După o căutare de 13 ani, armata a reuşit, în februarie 2014, să-l prindă pe Guzman în timpul unui raid nocturn într-un cartier turistic din Mazatlan, în statul Sinaola.

Prima capturare a lui "El Chapo": 

"El Chapo", diminutiv de la "chaparro" ("bondoc"), aluzie la cei 1,64 metri ai săi, a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară. 

Guzman era considerat cel mai căutat lord al drogurilor din lume, fiind liderul puternicului cartel Sinaola.


S-au DEZBRĂCAT. Corpurile INCREDIBILE ale celor mai cunoscuţi sportivi din lume | GALERIE FOTO

Stan WawrinkaAli KreigerTodd CleverAly Raisman