Evenimentul Zilei > Monden > A apărut primul videoclip cu Freddie Mercury aşa cum nu l-aţi mai văzut
A apărut primul videoclip cu Freddie Mercury aşa cum nu l-aţi mai văzut

A apărut primul videoclip cu Freddie Mercury aşa cum nu l-aţi mai văzut

Freddie avea 17 ani când s-a mutat în Marea Britanie. Familia sa a fugit din Zanzibar după ce britanicii s-au retras şi au predat insula sultanului.

Revoluţia a urmat rapid, iar Bomi şi Jer Bulsara şi-au adus cei doi copii în Marea Britanie pentru a începe o nouă viaţă în Feltham, Middlesex. Freddie s-a înscris pentru a studia arta la Isleworth Polytechnic din West London, dar planul său era deja stabilit, acela de a intra în lumea muzicală, asta chiar dacă nu s-a destăinuit niciodată în acest sens părinţilor săi.

Videoclipul prezentat AICI a fost filmat în 1964, când Freddie tocmai împlinise 18 ani.

Deşi se distrează de minune, nu devenise încă marele showman. Dacă este privit cu atenţie şi îndeaproape, îl poţi vedea cum îşi acoperă conştient dinţii cu buza superioară. Obiceiul şi l-a dezvoltat fiind în internat, în India şi a rămas unul pe care nu l-a părăsit de-a lungul întregii sale vieţi.

Prieten apropiat şi director de PR, Peter Freestonbe, a declarat pentru Express Online:„Când râdea în public, îşi acoperea dinţii cu buzele sau ridica mâna. Numai acasă se relaxa, devenid el însuşi”.