9.000 de plecări „voluntare” de la Renault

9.000 de plecări „voluntare” de la Renault

Producătorul Renault vrea să reducă numărul de angajaţi la 120.000 anul acesta, printr-un program de plecări voluntare care vizează 9.000 de persoane, a declarat azi preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Jumătate dintre posturile vizate de programul respectiv sunt la uzinele din Franţa.

La începutul săptămânii, statul francez a anunţat că va acorda credite guvernamentale de câte trei miliarde de euro pentru Renault şi Peugeot-Citroen, în schimbul angajamentului de a nu închide fabricile din Franţa şi de a limita numărul disponibilizărilor.

Renault a acceptat condiţiile şi a anunţat, în aceeaşi zi, că nu va iniţia programe de restructurare la fabricile pe care le deţine în Franţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce Volvo, principalul acţionar al Renault Trucks, a refuzat un credit de la statul francez motivând că nu poate accepta condiţiile, constructorul auto Peugeot Citroen a precizat azi că nu exclude recurgerea la concedieri în Franţa pentru a reduce costurile.

În ceea ce priveşte producţia din România, în ciuda crizei, directorul operaţional al grupului Renault, Patrick Pelata, a declarat azi că preţurile modelelor Logan nu vor scădea. Citiţi şi Renault are probleme în Spania