"În mod evident ne-am dori mai multă cooperare şi mai multă asistenţă practică. NATO asigură securitatea doar a statelor membre. Prin aderarea Republicii Moldova la Defence capacity building, Moldova nu renunţă la statutul de neutralitate. Ceea ce îşi doreşte Moldova este ca, beneficiind de asistenţă din partea Alianţei, să-şi modernizeze forţele armate. Și, deși cel mai bun scut de securitate pentru Republica Moldova, Chişinăul trebuie să ţină cont de prevederile Constituţiei, de politica internă, de divizarea societăţii şi să nu dea dorinţele drept realitate", consideră Mihai Gribincea.

Referitor la impactul evenimentelor din Ucraina asupra summitului NATO, oficialul moldovean este de părere că agenda reuniunii nu va fi modificată radical.

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina va avea un impact asupra lucrărilor summitului, dar nu va schimba radical agenda, pentru că subiectul relaţiilor cu Rusia şi măsurile de asistenţă acordată Ucrainei erau oricum pe agenda acestui summit", a conchis Gribincea.