Dave Mustaine este chitaristul original al trupei ce avea să devină un „titan” al scenei rock – Metallica. În urmă cu 37 de ani, Mustaine a fost dat afară din Metallica, din cauza consumului exagerat de alcool. Însă, la începuturile formației, James Hetfield (voce, chitară), Lars Ulrich (tobe), Ron McGovney sau regretatul Cliff Burton (ambii basiști) se aruncau și ei în aburii alcoolului, dar Mustaine era problema, de fapt. Acesta din urmă devenise practic un dușman pentru ceilalți componenți ai trupei, atunci când se îmbăta, însă doar pentru că devenea violent, în vreme ce ceilalți, beți fiind, se maimuțăreau și deveneau mai „proști”, „simptome” specifice în acest caz.

Ulrich și Hetfield au fost atât de impresionați de echipamentul lui Mustaine încât i-au cerut să intre în formație înainte să-l audă cântând. Din 1982, trupa începuse să aibă concerte, dar tensiunile între Dave și Ron au crescut foarte mult. Au existat și altercații între Dave și Ron sau Dave și James, de câteva ori Dave fiind dat afară din formație, însă el revenea a doua zi și întreba dacă poate să continue. James îi răspundea de fiecare dată „Ok…”. Ron a decis să părăsească Metallica, după un incident din timpul unui concert, când Mustaine a turnat o sticlă întreagă de bere pe bassul său, iar Ron a fost la un pas de a se curenta. În trupă și-a făcut apriția, astfel, un nou bassit, Cliff Burton, dar care a murit în 1986, într-un accident în care autocarul formației s-a răsturnat în timpul unui turneu în Europa.

„Expediat” într-un mod revoltător

Revenind la Mustaine, sfârșitul său în Metallica a venit pe data de 11 aprilie 1983, fără niciun avertisment. Metallica deja îl angajase pe chitaristul Kirk Hammett, cel care se regăsește și astăzi în componența „band”-ului. În acea dimineață, în jurul orei 9:00, Hetfield, Ulrich și Burton l-au trezit pe Mustaine, care suferea de o mahmureală urâtă și i-au spus că a ieșit din trupă.

Lucrul care m-a supărat cu adevărat a fost nu că nu mi-au dat niciodată un avertisment, ci că nu am avut niciodată o a doua șansă”, spunea Mustaine. Ba mai mult, Hetfield și colegii săi l-au expediat într-un mod urât. Dave trebuia să se întoarcă în California, din New York, dar nu cu avionul, pentru că i s-a cumpărat un bilet de autocar. Avea doar o oră la dispoziție pentru a-și reveni din beție și de a-și strânge lucrurile și pentru a prinde cursa de 4 zile spre California.

Un alt un motiv pentru care ar fi fost demis a constituit altercația sa cu solistul James Hetfield. „James mi-a lovit câinele. Odată mi-am luat câinele la repetițiile cu trupa și și-a pus labele pe mașina lui Ron (n.r. – bassistul Metallica la vremea respectiva), iar James l-a lovit într-o parte. Ne-am dus în casă, unde am început să ne certăm și am sfârșit prin a-l lovi peste față și cred că asta a fost “radacina” motivului pentru care mi-am pierdut slujba în Metallica”, rememora Mustaine.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE