Măsurile de prevenție stabilite de autorități cer populației să evite, pe cât posibil, să iasă din casă, iar angajații sunt sfătuiți să lucreze de la domiciliu. O nouă criză economică pare să bată la ușă, însă există câteva domenii care, nu numai că nu sunt atât de afectate de situația actuală, ba chiar se bucură de o creștere semnificativă a profitului.

Videochatul – cea mai înfloritoare industrie pe timp de pandemie

Cum majoritatea populației statelor puternic afectate de Coronavirus s-a baricadat în case, fie în carantină sau autoizolare, platformele virtuale destinate adulților au fost asaltate de noi utilizatori, în încercarea de a alunga plictiseala. Dacă site-urile cu filme pentru adulți au fost solidare cu cei din zonele cele mai afectate, oferindu-le acces gratuit la conținutul Premium, nici cei care lucrează în videochat nu o duc rău deloc în această perioadă.

Modelele de videochat sunt la mare căutare, căci, spre deosebire de conținutul pornografic impersonal, aflat la îndemâna oricui, cei care apelează la compania virtuală a tinerelor modele online au parte de interacțiune directă, o experiență completă și personală, dar totuși confidențială. Cei care aleg să își petreacă timpul în compania modelelor de videochat trec mai ușor peste starea de anxietate provocată de pandemie, iar fetele care activează în domeniu se bucură, la rândul lor, de câștiguri substanțiale. Pare a fi momentul ideal de angajare în videochat pentru cele care își doresc un job banos, cu un viitor asigurat.

Industria farmaceutică

Imaginile cu românii care au luat cu asalt farmaciile pentru a-și face stocul de medicamente au circulat peste tot în aceste zile. Tineri, bătrâni, bolnavi sau sănătoși, toți au stat la cozi interminabile pentru a se asigura că nu rămân fără provizii medicinale, fie ele necesare sau “pentru zile negre”. Efectul de turmă, dublat de obiceiul românilor de a lua medicamente fără a consulta medicul, a făcut ca vânzările înregistrate de industria farmaceutică în ultimele săptămâni să sară în aer.  Cele mai căutate produse au fost, evident, măștile de protecție, soluțiile dezinfectante și medicamentele pentru răceală și gripă.

Retail și industria alimentară

Cozile uriașe, ca pe vremea regimului comunist, nu s-au format doar la ușile farmaciilor, ci și în tot ce înseamnă supermarket. Îngroziți de ideea că ar putea rămâne izolați la domiciliu pe o perioadă lungă de timp, românii au golit rafturile magazinelor, aprovizionandu-se temeinic cu alimente neperisabile, apă și, surprinzător, hârtie igienică.

Așadar, epidemia globală afectează toate sectoarele, dar în mod diferit, unele ajungând în pragul falimentului, pe când altele bucurându-se de profituri nesperate.