Izbucnit în urmă cu aproximativ un an, scandalul „mită pentru arbitri” îşi consumă în aceste zile un nou episod. Reţinuţi joi pentru 24 de ore, arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş au primit ieri mandat de arestare preventivă de 29 de zile, din partea Tribunalului Argeş, care a răspuns astfel solicitării procurorilor DNA. Tot ieri au fost audiaţi, din nou, şi Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă, recent eliberaţi sub control judiciar.

A luat bani de la piteşteni şi a dat penalty contra lor

Serea este acuzat că a primit pe 18 martie 2009 suma de 21.000 de dolari de la Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş, pentru „a proteja” echipa din Trivale în partida de campionat cu Steaua. Marius Martiş este cercetat, la rându-i, fiindcă ar fi intermediat întreaga afacere.

Partida FC Argeş – Steaua (scor 2-2) a avut loc la Piteşti, pe 20 martie 2009. Deşi avea misiunea să-i protejeze pe piteşteni şi să acorde cartonaşe galbene şi roşii jucătorilor stelişti, Serea a dictat un penalty pentru echipa din Ghencea, atunci când scorul era egal, 1-1.

Familia lui Serea preferă să păstreze tăcerea. „Să vă întrebaţi voi, presa, ce s-a întâmplat în cazul ăsta. Noi nu avem ce să comentăm. Livia (n.r. – soţia lui Ionică Serea) nu este acasă”, ne-a spus ieri socrul arbitrului, solicitat să comenteze reţinerea ginerului său.

Constantin Iacov, fost candidat la şefia FRF, salută acţiunea procurorilor DNA. „Eu am tot zis că în fotbalul românesc nimeni nu poate să facă ordine, în afara celor de la DNA. Nu este exclus să apară şi alte nume grele din FRF sau LPF. Pentru mine, ambele înseamnă acelaşi lucru. Preşedintele Mircea Sandu a zis că, dacă au fost nereguli, s-au făcut peste capul lui? Mai are să spună că nu ştie unde este sediul federaţiei”, ne-a declarat Iacov.

„În fotbalul românesc nimeni nu poate să facă ordine, în afară de DNA.“,
CONSTANTIN IACOV, fost candidat la preşedinţia FRF