2019-nCoV. China închide al doilea oraș

2019-nCoV. China închide al doilea oraș

Orașele Wuhan și Huanggang vor fi plasate de facto, joi, în carantină.

Circulația trenurilor din Huanggang, un oraș cu 7,5 milioane de locuitori, situat la 70 km est de Wuhan, va fi întreruptă până la noi ordine, la sfârșitul zilei, a anunțat primăria.

În orașul Wuhan, epicentrul epidemiei cu coronavirusul 2019-nCoV, nici un tren sau avion nu pot părăsi această metropolă cu 11 milioane de locuitori, situată în centrul Chinei.

Epidemia declașată din decembrie a contaminat peste 500 de persoane din care 25 au murit, potrivit unui nou bilanț, cel anterior fiind de 17 decese. În Wuhan, festivitățile Noului An Chinezesc au fost anulate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Chinei, Xi Jinping, a dat, luni, semnalul de mobilizare pentru eradicarea „hotărâtă” a epidemiei.

Tot joi, autoritățile au anulat festivitățile de Anul Nou Chinezesc, programate la 25 ianuarie.

La Geneva, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat măsurile „foarte, foarte puternice” luate de China, estimând că vor „reduce” riscurile de răspândire în afara granițelor sale a epidemiei, scrie AFP.

Declarațiile lui Ghebreyesus intervin în momentul în care OMS și-a reunit comitetul de urgență pentru a decide dacă noul virus constituie o „urgență de sănătate publică la nivel internațional”.

OMS a folosit până acum termenul de „urgență internațională” decât pentru cazuri rare de epidemii care necesită un „răspuns global viguros„ între care gripa porcină H1N1 în 2009, virusul Zika în 2016 și febra Ebola, care a devastat o parte din Africa de Vest, din 2014 până în 2016, și din Republica Democrată Congo, din 2018.

La Washington, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a subliniat „semne încurajatoare că guvernul chinez a înțeles gravitatea aceastei probleme”.