20 MILIOANE EURO pentru reabilitatea căii ferată. O glumă!
Editura Evenimentul si Capital

20 MILIOANE EURO pentru reabilitatea căii ferată. O glumă!

Autor: | | 0 Comentarii | 520 Vizualizari

Publicul obișnuit să descopere talente doar în concursuri muzicale televizate a dat uitării un talent nemuritor: scriitura. Pe adresa redacției am primit adesea texte umoristice pe diverse teme mondene. Am decis să descoperim în fața dumneavoastră cele mai bune satire, cele care iau minimum trei de „DA!” din partea redacției, texte care ar fi păcat să se piardă pe pereții site-urilor de socializare. Și dumneavoastră vă puteți vedea scrisul în print, dacă ne trimiteți textele pe adresa de e-mail sandra.salagean@evzgroup.ro sau pe adresa redacției: officeredactie@evz.ro

Atât s-a anunțat la televizor că s-a dat pentru câștigarea unei licitații privind reabilitarea căii ferate Constanța-București (sau invers). Dosarul este în lucru la DNA. Dar nu e mult. Problema nu trebuie privită numai din punct de vedere juridic. Mită și atât. Trebuie făcută o analiză a ansamblului și mai ales a rezultatului. Important este că pe distanța respectivă trenurile circulă impecabil, civilizat și la timp.

Nicio secundă întârziere, niciun vagon desprins de locomotivă, niciunul care să ia foc în mers, nicio bucată de șină desprinsă care să intre prin podea, nimic din toate acestea. Iar viteza de croazieră este de 180 km/h. Mai mult, pe distanța CiulnițaFetești, viteza, confortul, siguranța se apropie de TGV-ul franțuzesc.

Omenește socotind 20 milioane de euro, în ziua de azi nu e mult. Repet! Problema mitei nu ne interesează. Este treaba DNA. Cu 20 milioane euro, nu faci mare lucru. Să zicem că din banii ăștia cumperi o mașină de lux, cam de la 150.000 de euro în sus. Numai CASCO pe an face cât două Loganuri. Dar întreținerea acesteia? Cât costă remedierea unei zgârieturi? Dar o simplă oglindă retrovizorare dacă i se fură...

De-a dreptul ți se face părul măciucă. Buuuun, să socotim mai departe. Să zicem că beneficiarul celor 20 își construiește o vilă cu etaj, piscină, garaj etc, etc. Numai factura la lumină te îngrozește, dar gazele, dar curățenia, dar bona filipineză? Sigur, e greu de presupus, dar nu exclus ca respectivul domn să aibă și o amantă. Își va petrece aceasta vacanțele pe litoralul bulgăresc? Va circula cu tramvaiul și va locui într-o garsonieră? Dar vestimentația acesteia?

Dar cheltuielile cu vacanțele familiei? Locurile vor fi exotice, exclusiviste și-n insule (Costa Rica deocamdată nu, numai după prima condamnare-aici cititorul trebuie să zică „ptiu, drace!” și să bată în lemn)

Trăgând linie, dacă mai râmâne cu un milion și ceva în buzunar.

Așadar, suma nu e mare, pentru motivele expuse ceva mai sus.

Pamflet scris de avocatul Mihai Dinu, care se recomandă seneceferist (acar)

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate