Evenimentul Zilei > International > 150 de imigranți au fost salvați de la moarte de poliția
150 de imigranți au fost salvați de la moarte de poliția

150 de imigranți au fost salvați de la moarte de poliția

Poliția federală din Mexic a salvat de la o moarte peste 150 de emigranți din America Centrală și de Sud care erau transportați într-un trailer. Ei au fost descoperiți în statul Veracruz din estul Mexicului, au declarat autoritățile mexicane.

Conform acestora din urmă, poliția statală a oprit camionul care îi transporta pe emigranți pentru nerespectarea regulilor de circulație, după care au auzit strigătele disperate ale oamenilor din interiorul remorcii, se arată într-o declarație a Ministerului Securității și pentru Protecția Cetățeanului.
Dintre emigranți, 73 sunt din Guatemala, 45 din Honduras, 26 din El Salvador și șase din Ecuador. Un număr de 66 de minori se află printre ei.
Emigranții au spus că au fost închiși în remorcă timp de mai multe zile fără alimente sau apă.
Autoritățile din Mexic combat în mod regulat astfel de operațiuni de contrabandă prin care transportă emigranți fără acte de identitate spre granița cu SUA.
Ministrul de Externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, s-a referit luni la riscurile pe care și le asumă emigranții pentru a ajunge în Statele Unite.
Domnul Ebrard a declarat că, în cele mai multe cazuri, contrabandiștii îi transportă pe emigranți închiși în remorci, traversând întreaga țară și lăsându-i acolo ore întregi.
„Aceștia (emigranții) se pot asfixia”, a mai spus domnul Ebrard „și, de aceea, este prioritar să luptăm împotriva contrabandiștilor”.
Mexicul a intensificat măsurile de securitate la granița de sud a țării, pentru a stopa afluxul de emigranți, reducând cu 36% numărul solicitanților de azil la granița cu SUA, potrivit oficialităților.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: