Tribunalul Suceava s-a pronunţat ieri în cel mai mare dosar de trafic de droguri de mare risc. 12 tineri au primit sentinţe însumate de 136 de ani de închisoare petru trafic cu cocaină şi heroină în toată lumea. 
Reţeaua era alcătuită din copii orfani proveniţi din casele de copii care jucau rolul de cărăuşi şi care primeau după livrarea drogurilor mii de euro drept recompensă.
Potrivit Monitorului de Suceava, cea mai mare sentinţă au primit-o  Marian Mihai Poroşnicu, în vârstă de 26 de ani, şi Mitică Constantin Jardă, de 28 de ani, fiecare fiind condamnat la câte 15 ani de închisoare.
Marian Mihai Poroşnicu, în vârstă de 26 de ani, şi Mitică Constantin Jardă, de 28 de ani, au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare. Alţi şase inculpaţi au fost condamnaţi la câte 12 ani de închisoare: Lucian Decebal Ignătescu,  în vârstă de 36 de ani, Ingrid Lesniac (fostă Tecuceanu), de 27 de ani, Bogdan Iovu, în vârstă de 27 de ani, Lucian Adrian Străchinaru, de 29 de ani, Cătălin Constantin Anghelina, de 30 de ani, şi Liviu Ilucă, de 27 de ani. La câte zece ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi Lucian Lupu, de 25 de ani, şi Petrică Popescu, în vârstă de 34 de ani, în timp ce pedepsele cele mai blânde, 7 ani, le-au fost aplicate lui Bogdan Alexandru Grosu, de 26 de ani, şi George Ionuţ Bleancă, în vârstă de 26 de ani. 
Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.