Valul de supercelule a lovit nordul Texasului ieri după-amiază. Tornadele au distrus case şi maşinile, iar sute de copaci au fost puşi la pământ. Alimentarea cu electricitate în zonele afectate a fost compromisă şi mii de persoane au fost nevoite să se adăpostească de natura dezlănţuită.

Oraşul Dallas a fost lovit de două tornade, în timp ce Hunt County – de nu mai puţin de patru tornade. Primarul din Dallas, Mike Rawlings, a precizat că una dintre tornade a atins solul şi s-a ridicat din nou de aproape 10 ori.

Chiar şi cu aceste tornade violente, doar câteva persoane au fost rănite. Până în acest moment, estimările privind pagubele materiale se ridică la câteva milioane de dolari. "Suntem puternic afectaţi, dar, din fericire, nimeni nu şi-a pierdut viaţa. Cred că asistăm la un miracol", a mai precizat primarul oraşului Dallas.

Imagini surprinse, ieri, de un cameraman amator din Arlington, Texas:<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TxsxKi0WgxU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/N92dHn_hbRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>