Evenimentul Zilei > Politica > Sănătatea l-a ţinut pe Iliescu departe de aniversare
Sănătatea l-a ţinut pe Iliescu departe de aniversare

Sănătatea l-a ţinut pe Iliescu departe de aniversare

"Mici probleme de sănătate" au făcut ca fostul preşedinte Ion Iliescu să nu poată fi prezent la concertul aniversar de la Ateneu.

Fostul preşedinte nu a participat, duminică seara, la concertul de muzică clasică, apropiaţii săi afirmând că acesta are "mici probleme de sănătate" şi preferând să stea acasă, cu familia. Este pentru prima oară când Iliescu nu vine la manifestările organizate în onoarea sa, la Ateneu, de către Fundaţia Clubul de la Bucureşti. Preşedintele de onoare al PSD nu a participat nici la şedinţa de ieri a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Unul din apropiaţii săi, fostul ministru al Culturii Răzvan Theodorescu, a vorbit cu el în dimineaţa zilei de luni şi a apreciat, pentru EVZ, că Iliescu era "vesel şi sănătos".
Anul acesta, Ion Iliescu nu a putut veni nici la manifestările organizate de partidul său cu ocazia zilei de Sf. Ion. Fostul şef al statului a avut, după 1990, mai multe probleme de sănătate. În iulie 1994, Evenimentul zilei a scris că acesta a fost operat, la Elias, de "colecistita acută obstructivă prin litiază biliară". Ion Iliescu a mai trecut printr- o intervenţie chirurgicală, în 2005, fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice.
Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor. În ianuarie 2012, el a fost operat pe colon. Intervenţia a fost relativ simplă, fiind folosită aşa-numita procedură laparoscopică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: