Evenimentul Zilei > EVZ Special > Copii pentru care viitorul înseamnă doar numele străzii pe care locuiesc
Copii pentru care viitorul înseamnă doar numele străzii pe care locuiesc

Copii pentru care viitorul înseamnă doar numele străzii pe care locuiesc

Claudiu şi Andrei, doi fraţi dintr-un sat din judeţul Teleorman, au simţit că au ajuns la capătul puterilor şi au cerut ajutor Evenimentului zilei. O poveste tristă...

În luna decembrie, redacţia ziarului Evenimentul zilei, s-a transformat pentru doi copii din judeţul Teleorman în "recepţia lui Moş Crăciun". Au trimis o scrisoare prin care cereau sprijin "oamenilor cu suflet mare şi cu posibilitaţi să-I ajute". La redacţie vin sute de scrisori despre diverse subiecte, dar cumva, ca o minune de Crăciun, aceasta a ajuns să vadă lumina tiparului.
Andrei (14 ani) şi Claudiu (16 ani) Voiculeanu sunt doi fraţi fără posibilităţi financiare, părăsiţi de mamă. Locuiesc în satul Ionaşcu, în mod ironic chiar pe strada "Viitorului". Andrei visează să ajungă fotbalist, dar nu îşi permite nici măcar o pereche de adidaşi, iar Claudiu vrea să intre în armată, dar nu are bani să facă naveta până la liceu. Din această cauză, a renunţat la şcoală. Andrei, care abia şi-a făcut buletinul, face deja treburi de bărbat: cară lemne ca să încălzească singura cămăruţă în care cei doi fraţi, împreună cu tatăl lor, care munceşte cu ziua, îşi duc traiul la limita existenţei. În restul casei, până şi varul a îngheţat pe pereti.
Băieţii suferă enorm după mama lor, care s-a recăsătorit şi stă la trei kilometri dis tanţă, însă nici nu vrea să ştie de ei, nu-i pasă. Asta se vede în ochii trişti ai copiilor, care nu au cui să se plângă când le este greu, care nu simt mângâierea unor degete calde, care nu au cui să dea un mărţişor sau o floare de 8 Martie. Singura lor alinare este măgăruşul Costel, de altfel şi singura sursă de venit a familiei. Băieţii îl cresc de mic, îl folosesc la transport şi ca să câştige câţiva bănuţi care să le asigure traiul de pe-o zi pe alta.
Impresionaţi de acest caz, voluntarii ZDT, elevi de la "Colegiul Naţional Matei Basarab" le-au dus saci de haine călduroase şi încălţăminte trainică, ca să poată supravieţui gerului năprasnic. Copii i-au aşteptat la poartă, cuminţi şi ruşinaţi, îmbrăcaţi cu nişte geci jerpelite şi cizme de cauciuc. Şi directorul campaniei "O şansă copiilor de la ţară" le-a dat o sumă de bani pentru ca băiatul cel mare să ajungă la şcoală, bani donaţi de la un cititor al EVZ şi de jurnaliştii implicaţi în activităţi civice.
Aceşti bani, însă, s-au consumat, iar Claudiu ne solicită din nou ajutorul: are nevoie de bani pentru transportul la şcoală şi nu mai vrea să renunţe. Rugăm şi noi cititorii EVZ să ne sprijine pentru aceşti doi copii. Lui Claudiu vrem să-i facem o bursă şcolară de 200 de lei lunar ca să poată să-şi continue studiile, iar apoi să se angajeze în armată. Andrei a abandonat idea şcolii şi e fericit când el şi măgăruşul Costel reuşesc să aducă bani acasă. Pentru el viitorul nu are alt sens decât numele străzii unde locuieşte.
Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa "O şansă copiilor de la ţară" la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.
  • Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa [email protected]
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.