Cariera de gigolo naţional a lui Mihai Moacă (51 de ani), zis "Mişu Moacă", s-a întrerupt brusc, săptămâna aceasta. Bărbatul care a agăţat zeci de femei, pe internet, a ajuns să împartă camera cu hoţi mărunţi, tâlhari sau traficanţi de droguri. Oficial, Moacă este acuzat de două infracţiuni de înşelăciune, după ce a păcălit două femei să-i dea bani pentru a-l avea alături de ele, în pat.
Furt de sentimente
Bărbatul şi-a început cariera de escroc sentimental în urmă cu aproape şase ani, la Arad. Zeci de femei din toată ţara, agăţate pe site-uri matrimoniale, au depus atunci plângere împotriva lui: au fost seduse, păcălite şi abandonate. În 2010, Moacă a fost la un pas de a fi arestat, dar a dat peste judecători miloşi şi a fost cercetat în libertate. Atunci, el s-a dat ofiţer în cadrul NATO, şi-a confecţionat o legitimaţie falsificată şi căuta virtual femei dornice de o relaţie stabilă. După ce le cucerea sentimental, Moacă se plângea de necazurile sale şi cerea bani pentru a achita mai multe datorii.
O profesoară din Arad s-a prezentat la Poliţie. "Am bănuit că nu lucrează la NATO când am văzut ce dinţi cariaţi are. Mi-am zis că aşa ceva nu se poate", a povestit femeia.
În 2014, Mişu şi-a schimbat strategia. Avea un cont pe Facebook, iar din spatele profilului virtual ochea cu atenţie "ţintele". El le spunea că este cetăţean american cu origini româneşti, că tatăl său este israelian, iar mama sa româncă. De la caz la caz, se lăuda că munceşte ca medic militar la Ambasada SUA sau la Baza Militară de la Deveselu, că este ofiţer în Afganistan, pilot de avioane, sau că pur şi simplu este cel care eliberează vizele la Ambasada SUA.
"Sunt foarte bogat, dar îmi este teamă de fetele materialiste. Nu vreau să am relaţii amoroase cu femei sărace", le mărturisea Moacă. În schimbul unei relaţii de-o viaţă, "la bine şi la rău", bărbatul le supunea pe femei la un test psihologic. Împreună cu femeia se duceau la o cafea, la un hotel select din Capitală, iar pe drum îi cerea o sumă de bani, între 500 şi 1.000 de euro. Banii îi băga într-un plic, pe care scria adresa femeii, alături de câteva sute de euro ai săi. În momentul în care treceau pe lângă un Oficiu Poştal, Moacă băga în cutia poştală un alt plic. "O să primeşti toţi banii acasă," o asigura acesta. Banii rămâneau, în realitate, în buzunarul său.
Serviciu de gigolo: "Era ocupaţia zilnică"
Unei alte femei, Moacă i-a cerut să-i facă dovada că este bogată, să-i trimită suma de 3.000 de lei. În schimb, el i-a promis dragostea sa veşnică şi un cadou de 1.400 de euro. Pe 17 ianuarie a fost prins în flagrant, în Bucureşti, când încerca să păcălească o altă femeie cu 2.400 de lei.
O judecătoare a emis, pe 18 ianuarie, un mandat de arestare preventivă pe numele escrocului sentimental. "Pericolul concret pentru ordinea publică este evidenţiat şi de modalitatea concretă de săvârşire a faptelor, în mod repetat, prin acelaşi mod de operare, precum şi de aspecte care reies din interceptările telefonice autorizate în cauză. Rezultă că săvârşirea acestui gen de fapte este o adevărată ocupaţie pentru inculpat, ocupându-se zilnic cu găsirea şi racolarea de noi victime", şi-a motivat judecătoarea decizia de arestare.

Te-ar putea interesa și: