Evenimentul Zilei > Politica > Pe urmele lui Stroe. USL pregăteşte o remaniere
Pe urmele lui Stroe. USL pregăteşte o remaniere

Pe urmele lui Stroe. USL pregăteşte o remaniere

Radu Stroe ar putea să nu fie singurul ministru care pleacă din guvernul Ponta. Ambele partide au o listă mai consistentă de schimbări.

Potrivit unor surse din coaliţia majoritară, PSD ar putea să-i schimbe pe Dan Nica, ministrul comunicaţiilor, şi pe Rovana Plumb, care răspunde de Mediu. Cei doi vor primi, drept consolare, poziţii eligibile pe listele PSD pentru Parlamentul European, fapt făcut public, de altfel, de EVZ, cu două săptămâni în urmă. Plumb ar viza chiar postul de comisar european pentru Mediu. Şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, ar putea fi schimbat. Ponta nu doreşte însă să facă remanierea în aceste zile, pentru ca demersul să nu fie perceput ca fiind la iniţiativa PNL.
În ceea ce priveşte PNL, surse din această formaţiune susţin că o remaniere i-ar putea viza pe Daniel Chiţoiu, vicepremier şi ministru de Finanţe, precum şi pe Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.
Iohannis, vicepremier
Chiţoiu este suspectat de Crin Antonescu că a devenit prea apropiat de liderul PSD, Victor Ponta. De altfel, ministrul de Finanţe a fost, alături de Radu Stroe, unul dintre cei care au insistat ca PSD şi PNL să candideze pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.
În schimb, conducerea PNL încearcă, din nou, să-l convingă pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, să fie mai vizibil la nivel naţional. Iniţial, lui Johannis i s-ar fi propus să deschidă listele pentru Parlamentul European. Acum, liderii liberali vor să-l trimită în funcţia de vicepremier.