Editura Evenimentul si Capital

Noi oportunități pentru oamenii de afaceri români

Autor: | | 0 Comentarii | 247 Vizualizari

Oamenii de afaceri din România și Lituania au avut ocazia să se cunoască și să încheie noi afaceri între cele două țări din Europa.

Pe 16 octombrie, la Camera de Comerț și Industrie a României în parterneriat cu cei de la Camera de Comerț, Industrie și Meșteșuguri din Vilnius a organizat Seminarul de afaceri România-Lituania, în marja vizitei la București a unei delegații de oameni de afaceri lituanieni, condusă de dl. Viktoras Pranckietis, președintele parlamentului lituanian. 

Companiile participante au avut oportunitatea de a intra în contact direct cu potențiali parteneri de afaceri din Lituania care activează în diverse domenii de activitate, pentru a dezvolta noi relații de colaborare.

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a subliniat relația de prietenie cu Lituania, întreținută, de-a lungul timpului, prin vizitele de lucru la sediul CCIR, întreprinse de către E.S. Ambasadorul Lituaniei la București, dl. Arvydas Pocius: „În anul 2016, am avut schimburi comerciale de 144 mil. euro, dar dacă privim cifrele de anul acesta, constatăm că doar în primele 6 luni am atins cifra de 85 mil. euro, ceea ce ne dă curaj și speranța că cifrele de anul trecut vor fi cu mult depășite de cele de anul acesta.” 

De asemenea, președintele CCIR a amintit importanța „Alianței celor trei mări” ca obiectiv de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie la nivelul UE și, totodată, de dezvoltare a rutelor de transport: „Am convingerea că, odată cu dezvoltarea rețelei de transporturi, PIB-ul țărilor incluse în această alianță se va dubla.”.

Dl. Viktoras Pranckietis, președintele Parlamentului lituanian, a salutat creșterea cifrei de afaceri România – Lituania: „Sper ca în viitor, relațiile economice și comerciale dintre țările noastre să atingă cote și mai mari. Am observat un mare potențial în acest sens.”. Dl. Viktoras Pranckietis a făcut referire la turism și la investiții, domenii de activitate care pot fi îmbunătățite: „Trebuie să vorbim mai mult despre turism, doar patru mii de turiști au fost înregistrați de ambele părți. (…) România și Lituania au un scop comun, acela de a aduce investitorii din Europa de Est, mai aproape de UE.”

Dl. Dan Vîlceanu, Președintele grupului parlamentar România-Lituania din Senatul României, a subliniat că există o relație de bună cooperare cu Lituania, bazată pe interese comune și valori fundamentale: „Anul trecut am sărbătorit 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre. (…) Unul dintre obiectivele principale ale grupului parlamentar România-Lituania urmărește un dialog mai strâns la nivel politic, în vederea dezvoltării relațiilor economice, astfel încât, ulterior, acest fapt să se resimtă în viața cotidiană a cetățenilor ambelor țări.”

La eveniment au participat și dna. Laura Kovaliovaitė, Consul Onorific al Lituaniei în România, E.S. Ambasadorul Lituaniei la București, dl. Arvydas Pocius, iar prezentările mediului de afaceri român și ale celui lituanian au fost făcute de către dna. Cristina Cocîrlă, Agenția Invest Romania, și dna. Aldona Kabokienė, membru în Consiliul de Conducere al Camera de Comerț, Industrie și Meșteșuguri din Vilnius.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
09:17 NEWS ALERT. Unde vă puteți lua rămas bun de la Stela Popescu 09:08 EMOȚIONANT! Confesiunea lui Arşinel despre Stela Popescu: „Mi-e tare urât fără tine” 20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate