Ziua României la Chişinău. Maia Sandu, mesaj plin de recunoștină

Ziua României la Chişinău. Maia Sandu, mesaj plin de recunoștină Sursa foto: Timpul.md

Ziua României este sărbătorită şi în Republica Moldova. Mii de moldoveni au postat pe reţelele de socializare mesaje de felicitare. Preşedinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare în care îşi exprimă recunoştinţa faţă de România.

Ziua României la Chişinău. Președinta Maia Sandu a transmis felicitări cu ocazia Zilei României, exprimând recunoștința moldovenilor față de țara vecină. Ea a subliniat importanța legăturii strânse dintre cele două țări. Totodată, a evedenţiat sprijinul constant pe care România l-a acordat Republicii Moldova în diverse domenii.

Mesajul emoţionant al Maiei Sandu de Ziua României

Preşedinta Republicii Moldova a declarat că România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant. Dar, mai ales, este iubită pentru lucrurile care ne unesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba de limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți.

„România este iubită aici pentru ceea ce face. Dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România”, a declarat şefa statului de Ziua României.

„România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat. Fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept. Ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu, mesaj de Ziua României

Sursa foto: Facebook- Nicolae Ciucă

Şefa statului a mulţumit României pentru ajutorul acordat

Șefa statului a menționat contribuțiile semnificative ale României în dezvoltarea Republicii Moldova. De la proiecte de modernizare a localităților la intervenții medicale de urgență prin serviciul SMURD și sprijinul acordat în gestionarea pandemiei.

„Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie. Ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD. Ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători. Ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a declarat preşedinta de la Chişinău.

Sandu a evidențiat că România este pentru noi „un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european. O privim cu speranță atunci când ne aflăm la nevoie și ca reper în aspirațiile noastre de aderare la UE. Iar România ne privește cu încredere că vom izbuti în calea aleasă”.

„Ne leagă trecutul. ar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri. De a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană.

Știm România alături de noi - și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor. Oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”, a conchis președinta.

Mesajul veninos al lui Igor Dodon de Ziua României

Predecesorul Maiei Sandu, pro-rusul Igor Dodon, a trans,is un mesaj de felicitare de Ziua României. Un mesaj care a provocat critici pe reţelele de socializare.

„Suntem frați, dar știți vorba, fiecare stăpân la el acasă. Vă stimăm ca parteneri, ca vecini, dar suntem în state diferite. Moldova își are țara sa, pământul său, limba și istoria sa.

La mulți ani, dragi frați români, dar știți vorba moldoveanului și a românului…”, a fost mesajul lui Igor Dodon, citat de Unimedia.