Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua polițist, noaptea lăutar! Agentul Chirițoiu este emblema Ministerului de Interne!
Ziua polițist, noaptea lăutar! Agentul Chirițoiu este emblema Ministerului de Interne!

Ziua polițist, noaptea lăutar! Agentul Chirițoiu este emblema Ministerului de Interne!

Polițistul pe care Ministerului de Interne l-a transformat într-o adevărată emblemă a fost surprins cântând la un chef de interlopi!

Bogdan Chirițoiu, polițistul emblemă al Ministerului de Interne, este acum cercetat disciplinar după ce a fost fotografiat cântând la o petrecere pentru interlopi. Polițistul, spun jurnaliștii din Gorj, prestează după program, ca lăutar. Agentul a cântat la saxofon, fiind remunerat pentru activitate de organizatorii petrecerii la care au participat în jur de 60 de persoane.

Agentul Chirițioiu a intrat la școala de poliție pe locurile pentru romi, de aici și pasiunea pentru lăutărie pe care o are. De altfel, din acest motiv, mai spun sursele citate, agentul refuză să muncească în schimbul trei la Serviciul de Ordine Publice, deoarece are diferite cântări de prestat.

După ce informația a apărut în presă, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj a anunțat demararea unei anchete disciplinare. „Având în vedere aspectele semnalate în spaţiul public la data de 28 iulie, într-un articol al unui cotidian local cu titlul ‘Poliţistul gorjean premiat de ministrul Vela cântă la chefuri pentru interlopi’ (…), conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj a dispus efectuarea de verificări prin Compartimentul Control Intern, urmând a fi dispuse măsuri corespunzătoare”, a transmis, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.

Interesant este faptul că acum o lună de zile, agentul Chirițoiu era premiat de ministrul Afacerilor Interne cu placheta de onoare a instituției, după ce a prins un tâlhar, el fiind în timpul liber.

„În dimineaţa zilei de 22 iunie, un poliţist de 32 de ani, din Târgu Jiu, aflat la domiciliu, în timpul liber, a fost trezit de strigătele de ajutor ale unei femei, care se auzeau din faţa casei acestuia. De îndată, poliţistul a ieşit afară şi a constatat că o vecină fusese deposedată, prin violenţă, de poşetă, de către o persoană necunoscută de sex masculin, care fugise cu geanta femeii.

Colegul nostru a pornit în urmărirea bărbatul şi a reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze, până la sosirea poliţiştilor de siguranţă publică, care l-au condus la sediul poliţiei. Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul de 47 de ani, din Târgu Jiu, ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimei şi i-ar fi smuls poşeta, în care femeia avea un portofel cu bani, documente şi alte obiecte personale. Femeia de 40 de ani, din localitate, care se deplasa pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, spre serviciu, victimă a infracţiunii de tâlhărie, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar geanta i-a fost restituită de către poliţişti”, se arată într-un comunicat postat pe 22 iunie pe site-ul IPJ Gorj.

Agentul este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2012, şi a fost repartizat să-şi desfăşoare activitatea la IPJ Caraş Severin, până în anul 2016, când s-a transferat la IPJ Gorj, ca ajutor de şef de post în cadrul Postului de Poliţie Ciuperceni.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: