În Coreea de Sud se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor pe 14 februarie, când femeile oferă cadouri bărbaţilor, apoi Ziua Albă (White Day) pe 14 martie, când bărbaţii le fac cadouri femeilor, şi Ziua Neagră, pe 14 aprilie, destinată doar celor aflaţi încă în căutarea iubirii. De asemenea, există şi Ziua Verde, sărbătorită pe 14 august, dar aceasta nu este la fel de populară precum celelalte trei. De Ziua Verde, cuplurile de îndrăgostiţi beau lichior ieftin din sticle verzi şi se plimbă prin pădure.

„M-am simţit groaznic de Sfântul Valentin, chiar mai singură de Ziua Albă şi acum plâng cu un bol de ţăiţei negri în faţă“, mărturiseşte o tânără care, de ruşine, a cerut să nu-i fie făcut public decât numele de familie – Na. „Ar fi bine ca situaţia să fie diferită anul viitor“, adaugă aceasta.

În universităţile din întreaga ţară, studenţii singuri s-au îmbrăcat în culori închise, au comandat tăiţei negri şi au luat masa la cantină împreună cu persoane aflate, ca şi ei, în cautarea unui iubit sau a unei iubite.

Pentru a mai înveseli puţin atmosfera, o companie care vinde on-line bilete la film a organizat un concurs de mâncat tăiţei negri pentru sud-coreeni care cumpără doar câte un bilet. „Este suficient de deprimant să mergi singur la cinematograf. Vrem doar să aducem puţină bucurie «celor făr㻓, susţine Shin Youn-joo, de la compania on-line Max Movie