Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua Marinei, cu mască și fără mască. Spectacol politic în portul militar Constanța
Ziua Marinei, cu mască și fără mască. Spectacol politic în portul militar Constanța

Ziua Marinei, cu mască și fără mască. Spectacol politic în portul militar Constanța

A 160-a ediție a sărbătoririi Zilei Marine, desfășurată în cadru restrâns în portul militar Constanța a avut, pe lângă impresionanta ceremonie militară, pregătită cu profesionalism de Forțele Navale Române, și o tentă politică, în contextul alegerilor care se apropie, imprimată de atitudinea oficialilor prezenți la festivități.

Din cauza pandemiei și a măsurilor de prevenție, a fost o Zi a Marinei fără invitați numeroși, doar președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Marcel Vela, prefectul de Constanța, George Niculescu. Opoziția a fost reprezentată de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Absolut toți participanții, de la simpli militari la șefi ai Marinei Militare, au fost obligați să poarte masca de protecție. Nu au lipsit saluturile glumețe, cu pumnul și cotul, între Marcel Vela, Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Armatei Române, generala Daniel Petrescu, ei făcând pe gazdele cu oaspeții care soseau la festivități.

       

Marcel Vela a comis-o din nou 

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a coborât din mașină fără mască de protecție, fiind atenționat de „gazde” să și-o pună. Diplomatul s-a conformat imediat și abia atunci și-au dat binețe după noua modă. Ministrul de Interne, Marcel Vela, nu a pierdut prilejul să îi arate și ambasadorului deja cunoscutul său mesaj că este cu ochii pe clanurile de interlopi și răufăcători. Șeful Statului Major al Forțelor Române, contraamiralul Mihai Panait, a stat discret, deoparte, salutându-i, pe rând, pe oficialii veniți în portul militar Constanța.

         

Dacă  sosirea primarului în funcție al Constanței, Decebal Făgădău, candidat PSD pentru un nou mandat la alegerile locale, abia a fost observată de „gazde”, nu la fel s-a întâmplat cu  candidatul PNL la primăria Constanța, senatorul Vergil Chițac. Nu se știe în ce calitate a fost invitat la Ziua Marinei. De parlamentar, puțin probabil, pentru că nu au fost alți deputați sau senatori. Este posibil să fi fost prezent în calitatea sa de contraamiral în rezervă. Cert este că a fost întâmpinat cu căldură și cu saluturile pumn în pumn și cot în cot de domnii Ciucă, Vela și generalul Petrescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: