Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ziua în care căpuşele penale din politică dispar sau mai primesc o şansă
Ziua în care căpuşele penale din politică dispar sau mai primesc o şansă

Ziua în care căpuşele penale din politică dispar sau mai primesc o şansă

După ce a votat condamnatul Liviu Dragnea, preşedintele infractor al PSD, a spus că electoratul are în faţă proiecte locale interesante şi figuri competente dintre care poate să aleagă. Alegerile locale din 5 iunie 2016 sunt despre cu totul altceva.

Alegerile locale din 5 iunie 2016 sunt despre perpetuarea sau dispariţia unei specii rapace de politicieni, specie care ne-a distrus în ultimii 27 de ani viata sistematic prin voracitatea cu care a devastat ţara.

Este vorba despre o specie foarte agresivă de căpuşe nehalite capabile să devoreze resursele statului lăsând dezastru în urma lor.

Rezultatul alegerilor locale din 2016 nu are nicio legătură cu proiectele prezentate de candidaţi sau cu credibilitatea, inteligenţa sau buna-credinţă a celor care au cerut votul.

În special când este vorba despre candidaţii cu care a venit cel mai mare partid în faţa oamenilor, partidul care are în conducere infractori cu patalama penală. Nimic din ceea ce au spus şi au făcut aceşti candidaţi în campania electorală nu are absolut nicio legătură cu ceea ce va urma, dacă marionetele puşcăriabililor vor ajunge pe funcţii de primari sau consilieri locali.

Toate proiectele cu care candidaţii infractorilor au aburit electoratul vor fi aruncate la coşul de gunoi în secunda în care vor avea certitudinea că au câştigat, pentru că toată bătălia electorală care a luat sfârşit în 5 iunie 2016 nu a fost niciodată despre proiecte locale şi promovarea unor persoane competente pentru a rezolva problemele comunităţilor.

Condamnatul Dragnea şi infractorii din gaşca penală cu care acesta controlează PSD nu au fost niciodată cu gândul la binele vreunei comunităţi locale când au gândit strategia pentru aceste alegeri locale. Scopul lor a fost numai să-şi perpetueze cumva puterea şi influenţa cu gândul la mişcările pe care le pot face dacă au ca argument un succes electoral în aceste alegeri locale.

„Să ne punem oamenii iar pe posturi de decizii, ca sa ne pompeze mai departe banii publici în propriile buzunare”, asta gândeau în primul rând liderii PSD care au făcut listele aflate astăzi în faţa alegătorilor, în secţiile de votare.
Folosind eficient pe disciplina electoratului de partid, care de la Ion Iliescu încoace votează orice îi pune PSD în faţă, infractorii se bazează pe rezultatul votului din alegerile locale, pentru a-şi justifica refuzul de a se retrage după condamnările primite şi chiar viitoarele mişcări prin care speră să acapareze mai multă putere.

Debarcarea guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare cu marionetele infractorilor în poziţii de decizie reprezintă miza reală a acestor alegeri. Nu întâmplător inculpatul Victor Ponta a vorbit despre o posibilă moţiune de cenzură chiar în ziua alegerilor locale.

Planul este făcut şi vor încerca să-l pună în aplicare, dacă rezultatul alegerilor locale va fi cel pe care îl aşteaptă. Este ziua în care electoratul le va strica planurile sau nu.

Totul depinde de prezenţa la vot pentru că astfel se poate dilua procentul voturilor exprimate de milioanele de români care, din păcate pentru viitorul României, votează orbeşte pentru că nu s-au trezit încă din coşmarul comunismului şi continuă să aprobe orice mizerie care vine „de la partid”.

Din acest motiv, cine nu se prezintă la vot oferă practic un vot în plus căpuşelor penale care speră ca astăzi să mai câştige 4 ani de festin din resursele statului.

Din această perspectivă, este pur şi simplu imposibil de înţeles lipsa de la vot a preşedintelui României, Klaus Iohannis, până la ora 13.00. Şeful statului ştie toate aceste lucruri, le pricepe. Cu toate acestea nu a ales să ofere un exemplu şi să-i mobilizeze la vot pe cei care încă mai cred în el. De parcă Klaus Iohannis nu ar vrea să strice planurile căpuşelor penale.

Ciudat, nu-i aşa?