Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua în care cântăreața Laura Stoica s-a stins din viață, în urmă cu 13 ani
Ziua în care cântăreața Laura Stoica s-a stins din viață, în urmă cu 13 ani

Ziua în care cântăreața Laura Stoica s-a stins din viață, în urmă cu 13 ani

Laura Stoica, una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică rock și pop din România, a murit în urmă cu 13 ani, la 9 martie 2006, într-un cumplit accident de circulație în care și logodnicul ei și-a pierdut viața. Este considerată una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone

Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurenția Stoica) (n. 10 octombrie 1967 – d. 9 martie 2006) a fost o cântăreață, compozitoare de muzică pop rock și actriță română, potrivit unitischimbam.ro. Este adesea considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

Pe 9 martie 2006, Laura Stoica și logodnicul ei, Cristian Margescu, și-au pierdut viață într-un accident de circulație la Sinești, în apropiere de București. Cei doi se întorceau de la un spectacol pe care îl sustinusera la Urziceni. Ei se aflau în mașînă Laurei, un Renault Clio, care a fost izbit în plin de o Dacia Papuc intrată pe contrasens. Laura Stoica, care era însărcinată, a murit pe loc, la fel și șoferul vinovat.

 

 Artista s-a născut pe 10 octombrie 1967 și, pasionată fiind de muzică, în 1986 a absolvit cursurile de canto clasic, cu profesorul Emil Niculescu, la Școală Populară de Artă din Târgoviște. În perioada anilor 1987-1991, Laura Stoica a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente.

 

În 1990, la Festivalul de la Mamaia, Laura s-a lansat în lumea muzicală, anul următor fiind declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia “Un actor grăbit”, de Bogdan Cristinoiu, melodia anului. Între 1989 – 1990, a fost solistă a teatrului de revista “Toma Caragiu”, Ploiești, iar în 2000 și-a luat licență in Artă-Actorie la Universitatea Ecologică București. Este câștigătoare a numeroase premii naționale, dar și internaționale.