Evenimentul Zilei > Social > Ziua Culturii Naționale, prilej de reflecție asupra românismului, la Fundația Colegiul Național de Apărare
Ziua Culturii Naționale, prilej de reflecție asupra românismului, la Fundația Colegiul Național de Apărare

Ziua Culturii Naționale, prilej de reflecție asupra românismului, la Fundația Colegiul Național de Apărare

Tema dezbaterii organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, celebrată anual la 15 ianuarie, invită la câteva ore de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din fiecare dintre noi.

Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare organizează joi, 11 ianuarie a.c., ora 10:00, în Sala Senatului Universității Naționale de Apărare Carol I, dezbaterea cu tema: „Cultura între naționalism și globalizare”.

 

Debutul evenimentului va fi marcat prin alocuțiunile Preşedintelui de onoare al Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare Gl.mr.(r)prof.univ.dr. Mihail Vasile-Ozunu, Comandantului (rectorului) Universitatii Naționale de Apărare Carol I Gl.bg.prof.univ.dr. Gheorghe Calopareanu și a Președintelui Fundației Colegiului Naţional de Apărare, dr. Cristian Petcu.

În cadrul manifestării vor susține prelegeri acad. Eugen Simion, acad. Nicolae Breban, acad. Mircea Martin și acad. Mihai Cimpoi, invitat din Republica Moldova.

Organizatorii și invitații speciali vor fi însoțiți la eveniment de oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București.

„Afirmând, fără echivoc că avem nevoie de cultură, ne propunem, ca împreună cu distinșii noștri invitați, să analizăm câteva idei vehiculate în spațiul public referitoare la această temă, extrem de ofertantă: ,,Cultura care ne unește, culturile care ne diferențiază. Cultura care se cuvine susținută și creativitatea care evoluează imprevizibil și în afara cadrelor formale. Patrimoniu cultural și prezent polifonic. Nevoia de cultură și așteptările instituționale ale actorilor culturali”, declară Dr. Cristian Petcu, Președintele Fundației Colegiului Naţional de Apărare.

Partenerii Fundației Colegiului Naţional de Apărare în acest proiect: Academia Romana, Universitatea Națională de Apărare Carol I, Muzeul Național al Literaturii Române, Colegiul Național de Apărare.

Accesul presei va fi permis începând cu ora 09.30, intrarea dinspre Bulevardul Eroilor.

 

SURSA: Comunicat de presă FCNAp