Pentru ceilalţi jurnalişti s-au menţinut deciziile luate de Judecătoria Buzău, respectiv arest la domiciliu pentru Doru Iuga şi control judiciar pentru Oana Galanton. Aceştia au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore după ce jurnalista a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar. Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, cei trei sunt bănuiţi că, începând cu toamna anului trecut, ar fi şantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale.

Ce spune Poliția

'La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Buzău şi I.P.J. Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj. Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale şi înscrisuri cu valoare probantă în cauză', precizează IPJ într-un comunicat de presă transmis sâmbătă. Potrivit sursei citate, cei trei sunt bănuiţi că, începând din vara anului 2014, ar fi ameninţat bărbatul şantajat cu publicarea unor informaţii defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plăţii unui contract.

Alte reclamații

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin ameninţarea cu publicarea unor informaţii defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale. Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiţi că ar fi şantajat alte şase persoane din judeţul Buzău, prin aceeaşi metodă.