Tatăl Sfântului Iulian era senator, elin de neam şi închinător la zei. Mama sa era creştină, iar după moartea soţului ei a botezat copilul, pe Sfântul Iulian, în Tarsul Ciliciei, acolo unde se mutase.

În timpul prigoanei împotriva creştinilor a împăratului Diocleţian (284-305), Sfântul Mucenic Iulian a fost denunţat ca fiind creştin şi a fost chemat la guvernatorul Marcian, care a încercat să-l determine să renunţe la credinţa în Hristos.

Un an întreg a fost mutat tânărul Iulian, avea 18 ani, prin temniţele cetăţilor Ciliciei, timp în care era schinguit. Guvernatorul Marcian considera că prin aceste chinuri îi va îngrozi pe ceilalţi creştini. În cele din urmă, Sfântul Mucenic Iulian a fost cusut într-un sac cu şerpi veninoşi şi aruncat în mare.

Trupul său a fost adus de valuri pe uscat şi a fost luat de credincioşi care l-au dus mai întâi în Alexandria (Egipt) şi apoi în Antiohia.

Sfântul Mucenic Iulian a fost pomenit cu multe cuvinte de laudă de către Sfântul Ioan Gură de Aur, în vremea în care Sfântul Părinte al Bisericii trăia în Antiohia.
Mesaje pentru cei Dragi

Să ai puterea să faci lumea mai bună şi să-i faci fericiţi pe toţi din jurul tău cu bunătatea, dragostea şi frumuseţea sufletului tău! LA MULŢI ANI!

Cu simple cuvinte/ Îţi urez fierbinte/ Mulţi ani înainte!/ Ani cu cer senin şi noroc deplin/ Ani cu porţi deschise/ Pentru nenumăratele tale vise!/ LA MULŢI ANI!

De ziua ce-ţi surâde-n prag/ Şi-i porţi frumosul nume/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume! LA MULŢI ANI!

„Din această zi sfântă, în drumul lin al vieții dvs., să răsară mereu câte-o rază de soare care să vă aducă fericire și bucurie. Vă doresc multă sănătate”

„Foaie verde izmă creață, s-ai în cont numai verdeață, cu bascula să cari banii, să ai sănătate de beton și trei iahturi în șopron. LA MULŢI ANI!”

„Îți urez ca ziua ta să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță, iar în lume să găsești numai fericire. La mulți ani!”

Mult noroc și tot ce-ți doresti. LA MULŢI ANI!

Visele și speranțele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun și fericirea să te însoțească mereu! LA MULŢI ANI!