Zeci de amenzi au dat polițiștii din Focșani la înmormântarea bulibașei de 62 de ani, omorât de roata desprinsă a unui camion. Rudele bărbatului au format un cortegiu funerar, dar prea puțini dintre participanți au respectat regulile de protecție în pandemie, relatează ProTV .

Cortegiul funerar a fost însoțit de zeci de persoane. Multe dintre ele nu au respectat nicio normă de protecție sanitară

Marcel Codreanu, în vârstă de 62 de ani, a decedat, vineri, după ce a fost lovit de roata unui autocamion care s-a desprins în mers. Victima s-a aflat pe marginea părţii carosabile, la o terasă.

Potrivit poliţiei vrâncene, evenimentul s-ar fi produs în urma unei defecţiuni tehnice a autocamionului. Marcel Codreanu a decedat în timp de încerca să-și facă un live pe Facebook. Bărbatul de 62 de ani era bulibașa romilor tradiționali din Vrancea și a fost condus pe ultimul drum de întreaga comunitate.

Cortegiul funerar a fost însoțit de zeci de persoane, iar multe dintre acestea nu au respectat nicio normă de protecție sanitară. Coloana de mașini care a însoțit cortegiul funerar, dar și cei care o însoțeau pe jos au fost monitorizați de mai multe echipaje de poliție, mai precizează sursa citată.

Poliția a aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 lei

Abia la finalul înmormântării, polițiștii focșăneni au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 de lei.

“Marcel Codreanu era un lider al romilor tradiţionali din Vrancea, în jur de 1.000 de persoane, aşa numiţi pletoşi. Era presbiter în biserica penticostală şi judecător în staborul ţigănesc. A fost şi vicepreşedinte la Partida Romilor Pro-Europa până în 2016. Ne pare rău pentru această întâmplare nefericită.

A fost un om care a ţinut sub control situaţia romilor pletoşi, chiar şi pe timpul pandemiei, când i-a îndemnat să respecte regulile care au fost date. Chiar şi când s-a întâmplat tragedia acesta era live pe Facebook, avea o discuţie cu membrii din comunitatea dânsului. Era tot timpul în mijlocul lor şi îi îndemna mereu pe aceştia să stea liniştiţi şi să urmeze calea domnului”, a declarat preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, Toader Constantin.