Zece feluri de mâncăruri tradiționale pe care turiștii refuză să le guste

Zece feluri de mâncăruri tradiționale pe care turiștii refuză să le guste Sursa foto: Pixabay

Taste Atlas, un ghid online de călătorii experiențiale, a dezvăluit topul celor mai prost cotate zece feluri de mâncare din lume. La studiu au participat peste 335.000 de turiști care au evaluat gustările.

Mâncăruri bizare

Desigur,  aceste clasamente sunt subiective și reflectă gusturile personale. Însă ele evidențiază unele dintre cele mai provocatoare și unice experiențe culinare din întreaga lume.

Blodpalt, Finlanda

Descriere: Găluște maro-închis făcute din făină de secară sau orz și sânge de animal, de obicei sânge de ren. De multe ori umplute cu ceapă sotată și bacon tocat, apoi gătite în supe de carne.

Hákarl, Islanda

Descriere: Mâncare națională făcută din carne de rechin fermentată și uscată. Carnea este fermentată timp de până la trei luni, apoi uscată pentru alte patru-cinci luni. În fine, e tăiată în cuburi și servită pe scobitori, alături de un shot de băutură locală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bocadillo de sardinas, Spania

Descriere: Sandviș simplu făcut cu sardine din conservă pe o baghetă spaniolă (barra de pan). Pot fi folosite și alte tipuri de pâine, cum ar fi ciabatta sau pâinea integrală. Sardinele pot fi conservate în ulei, sos de roșii sau oțet și servite cu diverse ingrediente suplimentare. Astea pot fi ardei, roșii, ciuperci, ouă fierte, cilantro, salată, ceapă și altele.

Chlebová polévka, Republica Cehă

Descriere: Supă rustică tradițională cehă făcută din pâine veche, apă, ceapă și condimente. Versiunile mai rafinate sunt uneori îngroșate cu ouă și îmbogățite cu supe aromate sau legume rădăcinoase.

Yerushalmi Kugel, Israel

Descriere: Caserolă sărată făcută din tăiței subțiri acoperiți cu zahăr caramelizat. Vin amestecați cu ouă, ulei de măsline, piper și sare. Apoi copți până se întăresc. Originară din Ierusalim în secolul al XVIII-lea, este o mâncare de bază la Shabbat și sărbătorile evreiești.

Kaeng tai pla, Thailanda

Descriere: Curry înțepător din sudul Thailandei. Mâncare facutăcu intestine de pește fermentate și o pastă de curry picantă. Pasta de curry include ardei iute, galangal, pastă de creveți, turmeric, șalote. Se mai pun lămâiță și legume precum vinete și muguri de bambus.

Mancare

Mâncare. Sursa foto: Dreamstime.com

Luther Burger, SUA

Descriere: Un burger neobișnuit în care chifla standard este înlocuită de o gogoașă glazurată cu zahăr. Burgerul conține carne de vită, brânză și bacon, fără legume sau condimente.

Jellied eels, Anglia

Descriere: Mâncare tradițională londoneză făcută prin fierberea anghilelor până când acestea își produc propria gelatină. Anghilele sunt tocate, fierte cu ierburi timp de aproximativ 30 de minute, apoi răcite pentru a forma o jeleu.

Chapalele, Chile

Descriere: Pâine chiliană care conține doar două ingrediente: cartofi și făină. Originară din Insula Chiloé, este tradițional gătită într-un curanto. O groapă în pământ folosită pentru prepararea mâncării.

Aginares salata, Grecia

Descriere: Salată din Creta, Grecia, mâncare făcută cu anghinare tinere, lămâie, ulei de măsline. Plus muștar, usturoi, mărar, sare și piper. Anghinarele sunt fierte, tăiate în sferturi și îmbrăcate cu suc de lămâie. Se adaugă ulei de măsline și muștar înainte de a fi servite.

Revista presei