VINE IARNA! ZĂPADA ȘI POLEIUL îngreunează traficul ÎN JUDEȚUL IAȘI. VEZI AVERTIZĂRILE POLIȚIEI RUTIERE

VINE IARNA! ZĂPADA ȘI POLEIUL îngreunează traficul ÎN JUDEȚUL IAȘI. VEZI AVERTIZĂRILE POLIȚIEI RUTIERE

Pe drumul care leagă localitățile Pașcani și Moțca, din județul Iași, circulația autoturismelor se desfășoară cu dificultate din cauza poleiului și a zăpezii așternute pe carosabil.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, de la ora 8.50, în județul Iași, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe D.N. 28, între localitățile Pașcani și Moțca, din cauza zăpezii şi a poleiului. În prezent, pe carosabilul acestui tronson de drum național este depus un strat de zăpadă cu grosimea de aproximativ un centimetru, pe alocuri existând și polei. Poliția Rutieră: trageți pe dreapta dacă sunteți surprinși de ninsoare!

Poliția Rutieră atrage atenția că, pentru deplasarea pe suprafeţe carosabile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă, legislaţia rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Conducătorilor auto care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, polițiștii rutieri le recomandă să nu pornească la drum. În cazul în care şoferii au fost surprinşi în timpul călătoriei de ninsoare, sunt sfătuiți să oprească autovehiculele în locuri special amenajate, până când utilajele de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant vor interveni.

Ne puteți urmări și pe Google News