Evenimentul Zilei > International > Yitzhak Yosef, rabinul şef al Israelului, i-a numit pe negri „maimuţe”
Yitzhak Yosef, rabinul şef al Israelului, i-a numit pe negri „maimuţe”

Yitzhak Yosef, rabinul şef al Israelului, i-a numit pe negri „maimuţe”

Liga Antidefăimare spune că acest lucru „este absolut inacceptabil”. Nu e prima oară când cuvintele sale ajung în centrul polemicelor.

Rabinul şef al Israelului i-a numit pe negri „maimuţe” în timpul predicii sale săptămânale. Comentariile lui Yitzhak Yosef au fost definite ''absolut inacceptabile'' de Liga Antidefăimare, o organizaţie din New York dedicată luptei împotriva antisemitismului şi rasismului, notează The Independent şi Huffingtonpost.

Rabinul a folosit termenul ebraic peiorativ pentru a defini persoanele de culoare, înainte de a folosi cuvântul ''maimuţă'', potrivit celor relatate de site-ul  Ynet.

Yosef reprezintă evreii sefardiţi din Israel ( Sefarzii sunt evrei de rit spaniol care aparţin curentului ortodox sau conservator al iudaismului actual, vorbesc iudeo-spaniola şi respectă tradiţiile spaniolo-portugheze. Sunt răspândiţi numai în Africa de nord şi în Orientul Mijlociu şi folosesc limba „ladino” (de la latinus), formată pe baza limbii spaniole).

Nu e prima oară când cuvintele sale ajung în centrul unor polemici. The Independent relatează  că în trecut acesta a afirmat că femeile se comportă ca nişte animale când se îmbracă sumar.