Evenimentul Zilei > Actualitate > Weekend arhiplin pe litoral
Weekend arhiplin pe litoral

Weekend arhiplin pe litoral

Peste 140.000 de turişti şi-au petrecut weekendul pe litoral, fiind cel mai mare număr înregistrat de la începutul sezonului estival. Cu 35.000 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cei mai mulţi turişti, aproape 40.000, au preferat staţiunea Costineşti unde tarifele de cazare dar şi distracţiile în cluburi, terase, discoteci sunt mai mici. Staţiunea Mamaia a adunat aproape 28.000 de turişti. Mii de oameni au participat, vineri seara, la parada carelor alegorice ale cluburilor de noapte şi la Romanian Fashion Weekend. Pe scena de la Cazino, Cătălin Botezatu şi-a prezentat noua colecţie „Play Golf”, avându-l ca invitat pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. Ţinutele au cuprins costume de baie şi creaţii pret-a- porter pentru femei şi bărbaţi, inspirate din vestimentaţia de golf. Radu Mazăre, îmbrăcat în propriul costum, creat de Cătălin Botezatu, şi-a făcut apariţia pe scenă în Jagurul său de colecţie, având în vedere că „ golful este un sport de lux, pe care însă îl voi practica peste vreo 35-40 de ani”. Pe scenă a apărut şi actriţa Erika Eleniak, din serialul Baywatch, pe care Mazăre a invitat-o apoi la un club.

A doua seară a Fashion Summer Festival Mamaia a fost destinată concursului de frumuseţe Miss Litoral 2014. Din finală au făcut parte 36 concurente, din ţară şi din Republica Moldova. Miss Litoral a fost desemnată Iuliana Dumbravă din Suceava, prilej pentru Radu Mazăre de a mai urca odată pe scenă pentru a oferi tinerei, premiul. El nu a pierdut ocazia de a-i invita pe turişti, pentru săptămâna sâmbăta viitoare, la „Lupta de la Podul Înalt” unde pe scena din piaţeta Cazino îl va întruchipa pe Ştefan cel Mare. El a confirmat că mama „Domnului Ştefan” va fi Irina Loghin şi rolul Vrâncioaiei va fi interpretat de Maria Cârneci iar „la final va fi o horă mare moldovenească”.

În staţiunile din sudul litoralului, au fost înregistraţi aproape 25.000 de turişti. La Vama Veche au fost 12.000. Lor li s-au alăturat însă, potrivit primărie Mangalia, peste 70.000 de petrecăreţi, veniţi special să participe la cea mai mare sărbătoare a muzicii dance desfăşurată noaptea trecută pe plaja dintre Saturn şi Venus, Libery Parade.  DJ de renume au urcat pe scena, la cinci metri înălţime, pe Black Sea Arena, unde au mixat toată noaptea. Publicul numeros a intonat imnul Liberty Parade –Set me free, semnat de Dj Andi şi Alexandra Stan. Sute de jandarmi şi poliţişti, inclusiv şefi de la Ordine publică, incognito, au supravegheat buna desfăşurare a evenimentului. “În afară de faptul că astăzi dimineaţă plaja era plină de tineri care dormeau duşi, de la distracţie şi băutură, nu s-au înregistrat incidente” a declarat adjunctul şefului IPJ Constanţa, comisar şef Adrian Rapotan.

A fost un weekend de foc şi pentru poliţiştii de la Antidrog. În misiunile lor de noapte au descoperit 14 tineri cu droguri asupra lor, ecstasy, ţigări de tip joint, cannabis, pentru consum propriu. Cei mai mulţi, 12, au fost depistaţi în preajma cluburilor de noapte din Mamaia. Cu toţii s-au ales cu dosar penal pentru deţinere fără drept, de droguri de risc şi de mare risc. Poliţiştii de la Circulaţie au avut şi de lucru, mai ales cu şoferii beţi. Chiar şi o tânără de 18 ani, turistă din Bucureşti, cu 0,53 mg/l alcoolo în aerul expirat, a provocat un accident, fără victime, în staţiunea Mamaia, după ce ieşise la plimbare cu maşina prieteului ei. O altă tânără de 18 ani a ajuns la spitalul din Constanţa, lovită uşor de un ski jet, după ce intrase să înoată în mare, neobservând că se află pe culoarul  interzis.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News