Webber a câştigat Marele Premiu al Spaniei

Webber a câştigat Marele Premiu al Spaniei

Australianul Mark Webber a câştigat Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona, conducând cursa de la un capăt la celalalt. Este prima victorie stagională a pilotului de la Red Bull, care a plecat din pole position în Catalonia.

Locul secund a fost ocupat de Fernando Alonso (Ferrari), care a profitat de abandonul englezului Lewis Hamilton (McLaren) cu doar două tururi înainte de final, în timp ce germanul Sebastian Vettel - al doilea pe grila de start - a încheiat cel de-al cincelea Mare Premiu al sezonului în Formula 1 pe locul trei,

Septuplul campion mondial, Michael Schumacher (Mercedes), s-a clasat pe locul patru, germanul fiind urmat de Jenson Button (McLaren), Felipe Massa (Ferrari), Adrian Sutil (Force India), Robert Kubica (Renault), Rubens Barrichello (Williams) si Jaime Alguersuari (Toro Rosso).

În ierarhia stagională conduce Jenson Button, cu 70 de puncte, campionul mondial în exerciţiu fiind urmat de Fernando Alonso (67) şi Sebastian Vettel (60). McLaren Mercedes este lider în clasamentul echipelor, cu 119 puncte, în timp ce Ferrari şi Red Bull sunt foarte aproape în urmă, la trei, respectiv şase lungimi.

Ne puteți urmări și pe Google News