Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. NINSORI EXTREME în Capitală. NOUA prognoză METEO NU arată deloc BINE
Vremea. NINSORI EXTREME în Capitală. NOUA prognoză METEO NU arată deloc BINE

Vremea. NINSORI EXTREME în Capitală. NOUA prognoză METEO NU arată deloc BINE

Vremea. Experții ANM anunță ninsori viscolite la București, dar și la munte. Prognoza meteo anunță vreme rea marți, 18 decembrie.

Meteorologii de la ANM au anunțat că vremea rea se extinde luni. Sunt așteptate ninsori abundente mult în zonele vizate de codul portocaliu. Este un sistem frontal care va traversa toată țara și care va determina precipitații sub formă de ninsoare în toate zonele țării. În următoarea perioadă, precipitațiile se vor transforma treptat și se va depune polei în unele zone. 

Fenomene vizate: ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol; În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h, scrie Antena1.

Vremea în București pentru marți va fi mohorâtă și rece. Temperaturile se vor încadra între 2 și -1 grade Celsius. Ziua sunt așteptate lapoviță și ninsori, iar noaptea va ninge abundent. Vântul va viscoli zăpada – 17 km/h dinspre NE și pe timpul zilei. Precipitațiile care se strâng vor fi de <1 L/m². 

La munte, cerul va fi acoperit de nori, vântul va sufla cu 3 km/h dinspre E pe timpul zilei și  1 km/h dinspre V pe timpul nopții. Noaptea va ninge la munte, temperaturile maxime și minime se vor încadra între 6°C și  0°C. Temperaturile sunt în continuă scădere de marți, 18 decembrie.