Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea a luat-o razna. Temperaturi de 42 de grade Celsius. Unde vine pârjolul
Vremea a luat-o razna. Temperaturi de 42 de grade Celsius. Unde vine pârjolul

Vremea a luat-o razna. Temperaturi de 42 de grade Celsius. Unde vine pârjolul

Meteorologii avertizează că în următoarele zile, un val de căldură din Sahara va acoperi cea mai mare parte din Europa. Începând de mâine, temperaturile vor creşte treptat, iar la mijlocul acestei săptămâni se vor înregistra chiar şi 40-42 de grade Celsius

Valul de căldură va intra în Europa prin peninsula iberică şi se va deplasa apoi spre Belgia, Luxemburg și Elveția.

Franţa va fi ce-a mai afectată, iar autorităţile avertizează populaţia să se protejeze de temperaturile foarte ridicate și să respecte măsurile activate de planul de caniculă.

Primul val de caniculă de la sfârșitul lunii iunie a înregistrat un record de temperatură: 46° Celsius, într-o localitate din sudul Franței. Acum, meteorologii se așteaptă la 40 – 42 de grade Celsius.

Autoritățile se tem că temperaturile ridicate vor spori pericolul incendiilor de vegetație, iar în regiunile atinse de căldură se vor impune restricții legate de consumul de apă.

Specialiștii pun al doilea val de caniculă pe seama încălzirii globale și spun că aceste episoade vor fi din ce în ce mai numeroase.

Previziunile sunt de-a dreptul înfricoșătoare: peste 20 de ani ne putem aștepta la temperaturi de 50° Celsius, potrivit stiri.tvr.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: