Evenimentul Zilei > Monden > Vrei să probezi ceva și nu îl cumperi? Te costă 60 de lei. O nouă taxă a devenit virală
Vrei să probezi ceva și nu îl cumperi? Te costă 60 de lei. O nouă taxă a devenit virală

Vrei să probezi ceva și nu îl cumperi? Te costă 60 de lei. O nouă taxă a devenit virală

Un magazin de haine din orașul spaniol Bilbao a dat naștere unei dezbateri aprinse în mediul online după ce a început să taxeze cu 15 euro potențialii clienți doar pentru a le permite să probeze hainele.

Camino Azula, coproprietar al magazinului de haine din centrul orașului produce costume de 40 de ani. De îndată ce o persoană intră pe ușa magazinului, Camino își dă seama de măsurile acesteia și, dacă persoana se grăbește, îi poate recomanda ceva ce s-ar potrivi perfect cu ocazia.

Cu o experiență atât de îndelungată, ea și fratele ei Carlos au ajuns la concluzia că nu mai este acceptabil să o irosească pe oameni care nu vor să cumpere nimic. De aceea, începând cu anul acesta, magazinul de haine din Bilbao a introdus o taxă de 15 euro pentru cei care vor să încerce costumele din magazin.

„Mulți oameni vizitează toate magazinele locale de profil, se întorc de mai multe ori, singuri, cu mama, cu bunica, cu prietenii… Cer sfaturi despre stiluri, modele, accesorii și apoi cumpără de altundeva”, a declarat Camino Pascual pentru ziarul El Correo, citat de incredibilia.ro

Fiecare consiliere poate să dureze până la două ore și știam deja că nimeni nu ne poate garanta că vom vinde ceva, însă astfel știm, cel puțin, că oamenii care intră sunt motivați de calitatea pe care o oferim”, a adăugat Pascual.

Prețurile costumelor de la Pascual Bilbao variază între 700 și 1500 de euro, așa că cei doi frați sunt siguri că, dacă o persoană dorește să cumpere una dintre creațiile lor, taxa de 15 euro nu o va alunga.

În plus, pentru cei care chiar cumpără ceva, cei 15 euro se scad din prețul produsului, așa că plătesc numai pentru haine și eventualele accesorii.

„Vrem ca oamenii să știe că cerem acești bani fiindcă serviciile pe care le oferim sunt de cea mai înaltă calitate”, spune Pascual, adăugând că taxa de 15 euro este, de asemenea, „un act de dreptate pentru comerțul de pe stradă, care își pune resursele și profesionalismul la dispoziția clientului și merită recunoașterea noastră.

Întrebați cum au reacționat oamenii cu privire la taxă, frații Pascual au afirmat că niciuna dintre programările vechi nu a fost anulată din cauza taxei de probare de 15 euro.