Evenimentul Zilei > Social > Vrei să bei o bere într-un bar? O poţi face, dar cu o condiţie
Vrei să bei o bere într-un bar? O poţi face, dar cu o condiţie

Vrei să bei o bere într-un bar? O poţi face, dar cu o condiţie

Pub-urile vor avea voie să se redeschidă începând cu 4 iulie, dar numai pentru servicii la masă - în timp ce cluburile de noapte vor rămâne închise.

Pub-urilor li se cere să înregistreze fiecare client  înainte de a alege să bea o băutură în localul lor, în conformitate cu planurile de a limita răspândirea cu noul coronavirus. O măsură care, cu siguranţă, va deranja clienţii din Marea Britanie.

Aşadar, clienţii pub-urilor din Anglia vor trebui să îşi dezvăluie numele înainte de a comanda o halbă de bere. Mai mult,  nu vor fi permise spectacole live la bar, a anunţat miercuri Guvernul de la Londra, care a publicat regulile pentru redeschiderea acestui sector la începutul lunii viitoare.

Barurile, restaurantele şi saloanele de coafură vor trebui să păstreze un registru cu numele clienţilor timp de 21 de zile pentru a ajuta autorităţile sanitare în procedurile de testare şi urmărire a contacţilor, care au drept obiectiv identificarea şi menţinerea sub control a infecţiilor cu COVID-19 şi oprirea unui al doilea val de infecţii.

Nu vor fi permise spectacolele live, inclusiv teatru, comedie şi muzică

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat marţi că barurile, restaurantele şi hotelurile din Anglia vor putea să se redeschidă din 4 iulie, relaxând restricţiile care au dus la închiderea economiei. De asemenea, Johnson a anunţat reducerea distanţei sociale de la doi la un metru, o modificare care va permite redeschiderea mai multor baruri şi restaurante.

Asociaţia Pub-urilor din Marea Britanie (BBPA) a apreciat că 75% din localurile din Anglia, aproximativ 28.000, vor putea să se redeschidă. Dacă ar fi fost păstrată vechea distanţă socială de doi metri, doar o treime dintre acestea, aproximativ 12.500, ar fi putut să se redeschidă.

„Ca industrie, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că, atât clienţii, cât şi angajaţii noştri, vor fi în siguranţă în pub-uri”, a declarat directorul BBPA, Emma McClarkin.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alok Sharma, a spus că se va consulta cu industria referitor la reglementările privind datele personale, adăugând că restaurantele şi saloanele de coafură păstrează deja o serie de informaţii atunci când clienţii fac rezervări.

„Vrem să lucrăm împreună cu sectorul, cu sindicatele, pentru a fi siguri că vom face acest lucru în mod corect”, a declarat Alok Sharma.

Premierul a confirmat, de asemenea, că, începând cu 4 iulie, industria turistică britanică se poate redeschide, oferind tuturor speranța unei „vacanţe” reuşite şi sigure în Marea Britanie în această vară, informează Daily Mail.